Rob Kamphues: ‘Kamphues Boeit eng om te maken’

Foto: Leendert JansenRob Kamphues (48) vond het een ware uitdaging om het programma Kamphues Boeit op te nemen. Maandag start de nieuwe serie waarin hij zich vastketent aan een nietsvermoedend slachtoffer. De sleutel van de handboei zit vast in een kluis met een tijdslot van een paar uur. “Dat is heftig. Voor die mensen, maar zeker ook voor mij als presentator. Het is hartstikke eng om jezelf aan iemand vast te ketenen, want je weet nooit hoe hij of zij zal reageren“, vertelt Kamphues in Mikro Gids.

Toch kiest Rob Kamphues er zelf voor om zich vast te ketenen. “Ik wilde graag een programma maken waarin mijn baldadige kant de ruimte krijgt. De Reünie is fantastisch en ik wil het nog jaren doen, maar het staat wel voor de serieuze, rustige Rob. Ik voelde dat mijn andere kant ook weer eens naar buiten moest.

Zijn slachtoffers zijn meestal mensen die in het dagelijks leven ook anderen lastig vallen, zoals deurwaarders, parkeerwachters of Jehova’s getuigen. Ook bekende Nederlanders als Dries Roelvink en Johan Vlemmix komen voorbij in de KRO-serie. “Sommigen schrikken zich dood, anderen laten het gelaten over zich heen komen en weer anderen flippen compleet. Als mensen echt niet willen, ga ik ze niet dwingen. Dan worden we met een betonschaar losgeknipt, maar dat duurt altijd net iets langer dan ze lief is. Dit is een programma dat moet schuren.

Kamphues Boeit is vanaf maandag 19 januari te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen