1,4 miljoen kijkers voor Villa Felderhof


De kijkcijfers van woensdag 14 januari 2009 (SKO)

Foto: Leandro BistolfiVilla Felderhof (NCRV, Ned1 , 20:33) – Rik Felderhof ontving woensdag in Villa Felderhof musicalster Danny de Munk en presentatrice Catherine Keyl. Tijd om te genieten had Danny niet echt, vertelt hij in Mikro Gids. “Ik heb het vrij druk ja, en dat is nog subtiel gezegd. Ik ben er helaas maar twee dagen geweest, dus echt relaxen was het niet. Door mij moest het allemaal in een nogal hoog tempo.” Villa Felderhof met Catherine en Danny werd woensdag door 1.441.000 kijkers (madl: 21.8%) bekeken.

Danny de Munk was blij met logee Catherine Keyl. “Ja, ik was echt blij met haar. Ik ken haar al heel lang, nog uit de tijd dat zij AVRO’s Service Saloon deed. Zij is echt iemand waar ik veel respect voor heb.” Hij denkt niet dat de kijkers nu een andere kant van hem hebben gezien. “Op een gegeven moment ging ik met Rik foto’s kijken en dat ontroerde me wel. Maar wat me bij Rik gebeurt, kan me net zo goed in een ander programma overkomen. Ik ben altijd een open boek.

De Elfstedentocht van 1997 (NOS, Ned1, 21:31) – De terugblik op de Elfstedentocht van 1997 is woensdagavond door 1.738.000 kijkers (madl: 26.5%) bekeken. De NOS-uitzending eindigde met die score op de eerste plaats van de kijkcijferlijst van woensdag. Het programma van presentator Mart Smeets stond in het teken van de honderdste verjaardag van de Vereniging De Friesche Elf Steden. Door de vragen van VVD-er Johan Remkes in de tweede kamer is overigens gebleken dat de NOS en Omroep Frielsand gelijkwaardige rechten hebben voor het uitzenden van de Elfstedentocht. Hij was bang dat de NOS omroep Friesland weert als de tocht zijn doorgang vindt. Dit zelfde gebeurde vorige week met Omroep Flevoland bij het NK marathon op natuurijs. De Elfstedenvereniging heeft andere afspraken gemaakt.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Dat het ijs momenteel als sneeuw voor de zon verdwijnt, kan Albert Verlinde geen bal schelen. “Koek en zopie en bisschopswijn vind ik heerlijk, maar dat is het dan ook“, vertelt de Boulevardpresentator aan Novum. “Ik kan niet schaatsen. Ik heb vroeger de verkeerde schaatsen gekregen van mijn ouders, van die Friese doorlopertjes.” Hij vreest bovendien gebroken botten en kneuzingen. “Ik ben bang om te vallen. In het theater en op tv niet, maar op het ijs altijd wel“, legt hij uit. Toch heeft Verlinde geen hekel aan de schaatssport. “Ik zou het hartstikke leuk vinden als die Elfstedentocht er weer kwam. Ik ben bij de vorige geweest voor SBS. Toen heb ik in de kroeg gestaan om te kijken hoe het daar gevierd werd. Het is een fantastisch festijn.” RTL Boulevard trok woensdag 976.000 kijkers (madl: 19.9%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen