Peter R. de Vries aangevallen in auto: ‘Hij bleef trappen’

Peter R. de Vries werd zaterdagmiddag plotseling en zonder aanleiding aange- vallen door voormalige drugshandelaar Steve Brown. De Vries wachtte voor het stoplicht bij de RAI in Amsterdam. “Hij begon meteen te trappen en te slaan en riep: Vuile tyfushond, ik vermoord je!“, vertelt de SBS 6-presentator in De Telegraaf. “Ik zat alleen in de auto, in de veiligheidsgordel. Mijn enige gedachte was: ik moet zo snél mogelijk de auto uit want Brown blééf maar trappen en slaan. Ik kon geen kant op!”

De bekende misdaadverslaggever had zijn BMW tijdens de rit niet afgesloten met zijn centrale portiervergrendeling, waardoor Brown het linkerportier kon opentrekken. “Hij was echt door het dolle heen, het schuim stond om zijn mond“, aldus De Vries. “Op een gegeven moment lukte het me mijn veiligheidsgordel los te maken en de auto uit te komen. Brown riep: ik vermoord je! Je gaat eraan! Ik snij je strot door!”

Peter R. de Vries vertelt dat iedereen zijn auto uitkwam. “Hij viel mij opnieuw aan en een aantal mensen probeerde hem in bedwang te houden. Ik wilde wat mensen om hun visitekaartje en telefoonnummer vragen en toen begonnen Brown en zijn vrouw de getuigen te bedreigen. Ze riepen: We vermoorden je als je je nummer geeft.

De Vries stapte in zijn auto en reed weg. In Hilversum deed hij zaterdag aangifte van de mishandeling. Hij hield er diverse snijwonden en een gekneusde kaak aan over. Kort na het incident meldden zich volgens de politie spontaan getuigen die een verklaring wilden afleggen over de klappen die De Vries kreeg. “De uitzending waar hij zo woedend over is, is dertien jaar oud. Ik spreek nooit over de man, ik ben niet met hem bezig en ik ben ook niet met een uitzending over hem bezig.”

Steve Brown bestrijdt het verhaal van Peter R. de Vries dat hij hem zou hebben aangevallen, schrijft de NOS. Op zijn blog zegt Brown juist dat De Vries hem tarte en als eerste sloeg. “Peter maakte minachtige gebaren naar mij vanuit zijn Pooiers M5 Bolide. Gebaren in de trend van dat hij mij filmde met een cameraatje“, schrijft Brown. “Hierop liep ik naar zijn auto. Hij wachtte tot ik vlak bij hem was en gooide toen kennelijk met opzet de deur van zijn auto in mijn gezicht. Ik heb daar een wond aan overgehouden boven mijn oog.”

De ruzie van zaterdag dreigde uit de hand te lopen toen nog een andere man zich ermee ging bemoeien. “Er verscheen er een grote blonde man uit een zwarte Range Rover met een grote ijzerstaaf in zijn hand, die mij bedreigde mijn hersens in te slaan. Ik neem aan dat dit een bodyguard was van De Vries.

Brown zegt in eerste instantie geen aangifte te hebben willen doen, maar dat alsnog te hebben gedaan toen hij hoorde dat De Vries dat wel deed.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen