Omroep MAX gaat strijd aan met Zes Uur Journaal

Edvard Niessing en Nicolas Ruis presenteren vanaf maandag 2 februari rond 18.00 uur het Tijd voor MAX Nieuws, verzorgd door het ANP. Het korte, maar volwaardige nieuwsbulletin zal integraal in Tijd Voor MAX worden uitgezonden. Omroepvoorzitter Jan Slagter: “We zien in het verloop van de kijkcijfers dat veel kijkers rond de klok van 6 uur behoefte hebben aan nieuws.  Het nieuwsbulletin  zal worden samengesteld door het ANP. Naast het nieuws is er ook aandacht voor het weerbericht.

Het nieuwsbulletin zal iedere dag om 17.59 uur te zien zijn. “Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. In Tijd voor MAX komen we vanaf maandag met een nieuwsbulletin verzorgd door het ANP.Met Edvard en Nicolas hebben we twee ervaren nieuwslezers in huis gehaald. Ik hoop dat we met deze extra service kijkers weten vast te houden bij ons programma.

Edvard Niessing begon zijn carrière in 1966 bij AVRO’s jeugdomroep MINJON. In 1970 volgde de KRO, waar hij 22 jaar werkte als radio- en televisieomroeper en presentator van diverse programma’s, waaronder van Twaalf tot Twee en diverse Radio 4 programma’s. In 1994 werd hij nieuwslezer bij het ANP, waarna hij werd gevraagd de presentatie van het RTL Nieuws voor zijn rekening te nemen. Nog steeds is Niessing actief in de nieuwssector bij verschillende lokale stations.

Nicolas Ruis, de zoon van Willem Ruis, maakte jarenlang televisieprogramma’s bij diverse audiovisuele productiebedrijven, als John de Mol Producties, Endemol en Media Republic. Hij begon zijn carrière als nieuwslezer bij Novum Nieuwsradio, waar hij tevens redacteur en voice over was. Momenteel is Nicolas nieuwslezer bij het ANP. [Persbericht MAX]

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen