Nickelodeon grootste kinderzender van Nederland

Nickelodeon was in 2008 de grootste kinderzender van Nederland. Bovendien boekte het tv-station haar allerbeste jaar tot nu toe. Dat meldt een zegsvrouw van Nickelodeon vandaag. Van alle minuten die kinderen naar kinder-tv keken ging 45,6 procent naar Nickelodeon, 31,4 procent naar Jetix en 18,1 procent naar Nederland 3. “We zijn ongelofelijk trots op de cijfers van 2008 en hebben er alle vertrouwen in deze groeiende lijn in 2009 door te zetten“, zegt Patrick Alders van Nickelodeon.

Patrick Alders vervolgt: “Niet alleen bouwen we het aantal lokale producties verder uit, ook kunnen we rekenen op de komst van een aantal topseries, waaronder de spin off van de filmreeks Madagascar: De Pinguïns van Madagascar en Genie in the House.”

Met een marktaandeel van 31,3 procent in tijdvak 06.00 – 18.00 uur is Nickelodeon over het afgelopen jaar 2,7 procent groter dan concurrent Jetix (28,4 procent). “Het verschil met de concurrentie is voornamelijk gemaakt in, het voor adverteerders belangrijke, vierde kwartaal“, aldus de zegsvrouw. “Nickelodeon behaalde in het laatste kwartaal van 2008 een marktaandeel van 32,3 procent ten opzichte van een marktaandeel van 24,1% van Jetix, een verschil van 8,2 procent.”

Het best bekeken programma van Nickelodeon in 2008 is Het Huis Anubis. “Dit is tevens het best scorende dagelijkse kinderprogramma op de Nederlandse televisie van het afgelopen jaar. De gemiddelde kijkdichtheid is 6,4 procent, het gemiddelde marktaandeel is zelfs 38,5 procent. Ook in 2009 komt Het Huis Anubis terug met nieuwe afleveringen.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen