Juliana II van start: ‘Het is de EO, het blijft keurig’

Voor de vierde dag op rij gaat vanavond op Nederland 1 een tv-serie van start. Na ’t Vrije Schaep, Gebak van Krul en Suzanne En De Mannen is het vanavond tijd voor het tweede seizoen van Juliana. Juliana II omvat een breder tijdvak dan de eerste serie en schetst veel gebeur- tenissen uit haar leven, zoals de Tweede Wereldoorlog en haar huwelijksproble- men. Juliana stampvoet niet in de serie. Volgens actrice Marieke de Kleine is de serie met waardigheid gemaakt. “Het is de EO. Het blijft keurig.

De producent wilde per se voor de hoofdrol van Juliana een nog onbekend, beginnend talent. Bij gerenommeerde namen zou het risico bestaan dat het publiek meer geïnteresseerd zou zijn in hoe deze actrice het er afbrengt dan in het karakter zelf. “Ik heb zo ontzettend veel geleerd“, zegt De Kleine dankbaar in het AD.

Juliana II is volgens de EO een waardig opvolger van de eerste succesvolle reeks, die destijds gemiddeld meer dan 1.3 miljoen kijkers trok. Juliana II neemt de kijker mee naar turbulente tijden (1940-1958) en spraakmakende kwesties, zoals de oorlogstijd, troonsbestijging, de Hofmans-affaire, en haar relatie met Bernhard. “Vier afleveringen die je persoonlijk raken. Wederom een uniek gedramatiseerd historisch document.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen