Erik Mouthaan: ‘RTL stond op zwarte lijst Obama’

RTL Nieuws heeft enige tijd op de zwarte lijst van Barack Obama gestaan. Dat vertelt correspondent Erik Mouthaan deze week in Veronica Magazine. “We waren hem iets te enthousiast aan het volgen. We klommen twee keer uit het persvak en kregen ruzie met een me- vrouw van de pr. Daarna hebben we het even rustig aangedaan“, zegt hij. “Het is een gevecht. De Amerikaanse media zijn heel netjes zodat ze op de hoogte worden gehouden door de persmede- werkers van Obama.

Erik Mouthaan: “In ruil daarvoor beloven de Amerikaanse media alleen iets te vragen als Obama ze het woord geeft op een van zijn zeldzame persconferenties. Ik stelde gewoon een vraag en mensen schrokken zich wild. ‘No questions!’ Ik trek me daar niets van aan. Wij kunnen nog een beetje onze glazen ingooien, want wij hoeven niet elke dag met die mensen op stap.”

Volgens Erik Mouthaan moet je doortastend zijn als je als Nederlander de Amerikaanse verkiezingen wil verslaan. “De campagnes werken je in het begin gewoon tegen. Als je iets bij wil wonen, sta je helemaal onder aan de lijst. Wij zitten in het gebouw van CBS en lieten overal onze toeganspas zien alsof we van CBS waren. Het is vooral lef hebben en zorgen dat je op het juiste moment op de juiste plek staat, zodat je dicht bij Barack Obama kunt komen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen