1,5 miljoen kijkers voor Wie Is De Mol


De kijkcijfers van donderdag 15 januari 2009 (SKO)

Wie Is De Mol? (AVRO, Ned1, 20:34) – Voor de tweede keer presenteert Pieter Jan Hagens het programma Wie Is De Mol?. Dit jaar weet hij niet wie de Mol is. “Vorig jaar was het nodig dat ik wist dat Dennis Weening de Mol was omdat in het spel verwerkt zat dat ik interactie zou hebben met de Mol. Dit jaar was dat niet nodig en heb ik er zelf voor gekozen het niet te weten”, vertelt hij in Televizier. Wie Is De Mol? werd donderdagavond door 1.543.000 kijkers (madl: 23.3%) bekeken bij de AVRO.

Het maakt Pieter Jans optreden vrijer, vertelt hij. “Als ik vorig jaar iets te lang naar Dennis keek, was ik al bang dat het de andere kandidaten zou opvallen. Nu wist ik helemaal niks. Maar dit jaar was de Mol heel goed. Ik had pas in de finale door wie het was. En dat is echt waar.” Zou hij zelf een goede Mol zijn? “Dat denk ik wel. Ik kan goed liegen. Bovendien ben je als presentator ook voortdurend aan het acteren. Als ik geen presentator was, had ik het zeker een keer willen proberen.

De School van Prem (NPS, Ned1, 22:30) – Minister Ronald Plasterk van Cultuur en Media heeft naast waardering ook kritiek op het Nederland 1-programma De School van Prem, waarin Prem Radhakishun tien leerlingen bij de hand neemt op weg naar de Citotoets. De tiendelige reeks ging vorige week van start met 556.000 kijkers, en werd deze week door 641.000 kijkers (madl: 11.6%) bekeken. “De realityshow is gestoeld op de aanname dat het goed is dat kinderen een advies voor havo of vwo krijgen en dat een vmbo-advies slecht voor ze is. Ik vind dat een verkeerde moraal, want twee derde van de Nederlandse kinderen gaat naar het vmbo en wordt daar opgeleid voor prachtige beroepen, van meubelmaker tot buschauffeur“, zegt Plasterk in het NRC. “Het programma zet zich op een redelijk agressieve manier af tegen de scholen en docenten. Het programma probeert aan te tonen dat het huidige onderwijs faalt.”

The Mentalist (SBS6, 21:27) – Actrice Robin Tunney (36) speelt de chef van hoofdpersonage Patrick Jane in de serie The Mentalist. Robin stond als advocate Veronica een seizoen lang aan de goede kant in Prison Break. Ze vond het lang niet onprettig om tegen hoofdrolspeler Wentworth Miller aan te kijken. In The Mentalist werkt ze samen met hoofdpersonage Simon Baker. “Hij ziet er in het echt net zo aantrekkelijk uit als in de serie en zijn haar zit al goed als hij net uit zijn bed komt. Hij is lang, leuk, en lekker. Een echter man”, vertelt Robin via Televizier. The Mentalist werd donderdag door 1.273.000 kijkers (madl: 19.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen