Caroline Tensen en Frank Visser in voorjaar bij NCRV

Foto: Roy BeuskerDe NCRV heeft vandaag haar plannen voor het komend voorjaar op een rijtje gezet. Het nieuwe televisieprogramma van de Rijdende Rechter Frank Visser, Recht in de Regio, is vanaf 18 maart te zien op Nederland 2. De langverwachte terugkeer van Caroline Tensens Eén Tegen 100 staat vanaf zondag 3 mei op het programma van Nederland 1. En ook brengt de NCRV met andere omroepen een vervolg op Sporen uit het Oosten. In Future Express reist Rob Hof via de trein de hele wereld af.

Dit voorjaar is de NCRV vertegenwoordigd met een brede en gevarieerde programmering en vernieuwende projecten. “Met programma’s over mensen in de verdrukking, over levensgenieters, mensen die beslissende momenten in hun leven meemaken. Met programma’s die betrokken zijn bij de maatschappij, bij mensen en hun emoties“, laat de omroep weten.

Op reis met Van Rossem
In Op reis met Van Rossem reist historicus Maarten van Rossem door ons land, langs eeuwenoude cultuurlandschappen. Hij ontmoet boeren en biologen, voorziet het landschap van eigenzinnig commentaar en gidst de kijkers door het Nederlands cultuurlandschap. Vanaf 5 maart op Nederland 2.

Recht in de regio
In dit nieuwe programma gaat Mr. Frank Visser met een team medewerkers van het Juridisch Loket het land in, om juridisch te adviseren. Er wordt geen uitspraak gedaan, maar vrijblijvend geadviseerd. Te zien vanaf 18 maart op Nederland 2.

Geboren Leiders
In de negendelige serie Geboren leiders staan acht leidersfiguren samen voor één gevaarlijke taak: een trektocht door een ondoordringbaar regenwoud in Oeganda, het thuis van de met uitsterven bedreigde Zilverruggorilla’s. Wie van de acht leiders stapt als de echte leider uit het regenwoud? Vanaf 19 maart op Nederland 1.

Eén tegen 100
Vanaf mei brengt de NCRV in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij de spelshow Eén tegen 100. De presentatie is in handen van Caroline Tensen. Eén tegen 100 is vanaf 3 mei te zien op Nederland 1.

Future Express
Voor zijn documentairereeks Sporen uit het Oosten won filmmaker Rob Hof in 2007 de Zilveren Nipkowschijf. De NCRV brengt in samenwerking met andere publieke omroepen het indrukwekkende vervolg: Future Express. In 39 afleveringen reist de kijker per trein de wereld rond, over zes continenten, langs vijf wereldreligies en alle grote culturen. Vanaf 13 mei op Nederland 2.

De Klas van 2009
In mei brengt de NCRV de reality-serie De Klas van 2009. In dit crossmediale project worden elf eindexamenkandidaten gevolgd. De serie geeft een beeld van de huidige generatie examenkandidaten. Vanaf 18 mei op Nederland 3.

Speciale uitzending in het kader van Europese verkiezingen
Van 4 tot en met 7 juni 2009 vinden in de 27 Europese lidstaten verkiezingen plaats voor het Europees Parlement. In Nederland zijn de verkiezingen op donderdag 4 juni. Aan de vooravond van deze verkiezingen is bij de NCRV een speciale uitzending op Nederland 2. Honderd procent politici-vrij.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen