Beau van Erven Dorens: ‘Echt nooit meer RTL Boulevard’

Beau van Erven Dorens wil nooit meer RTL Boulevard aan elkaar praten. De presentator is nog altijd boos dat hij door zijn oude redactie en oude collega Albert Verlinde beschuldigd is van plagiaat. “Ik heb er gewoon geen zin meer in. Ik kan het niet meer, ik hoef niet meer. Waarom zou ik het doen? Ik ben er gewoon klaar mee“, vertelde Beau vrijdagavond in Van Der Vorst Ziet Sterren op RTL 4. “In mijn contract staat wel dat ik het nog een paar keer zou moeten gaan doen, maar ik doe het gewoon niet.”

Op de dag dat Beau’s debuutroman Pijn uitkwam, zei Albert dat het ‘gejat’ was. “Dat is het ergste wat je een schrijver kan aandoen, hem beschuldigen van plagiaat“, vertelde Beau. “Dat ga ik nooit meer doen. Ik zal nooit meer iets doen voor Boulevard. Ik ken die hele redactie en iedereen die er werkt. In ieder geval de leidinggevenden. Dit kan ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan. Dat kan gewoon nooit meer goed komen. Ongelofelijk. Kindermoord is dat. Ik vind het echt moord. Niets is erger dan dat.”

Beau heeft nog wel goede herinneringen aan RTL Boulevard. “Ik zat aan tafel met mijn directeur“, weet Beau zich te herinneren. “Hij zei: ‘Naast jou komt Albert Verlinde te zitten’. Ik heb echt zo ongelofelijk hard zitten lachen. Ik lag op de grond van het lachen. Ik dacht dat hij een grap maakte, ik zweer het. Ik kwam overeind en kreeg het schaamrood op mijn kaken, want hij maakte geen grap.

Toch waren er ook tijden dat Beau Albert letterlijk aanviel. “Na het succes kwamen de eerste confrontaties. Die confrontaties met Albert, die jij ook hebt gehad, zijn hele vervelende. Want Albert is een heel bazig mannetje en het gaat zoals hij het wil. Ik ben best een meegaande figuur, maar op een gegeven moment houdt het op. Ik herinner me nog wel dat ik hem eens een keer letterlijk aangevlogen ben. Iemand moest er tussen springen. Dan liep hij naar me toe, van: ‘Sla me dan!!’

Na Boulevard kwam een zwarte periode met Talpa’s NSE. “Ik heb zeker huilend op de bank gehangen. Wat heel goed was dat John de Mol, waar ik heel veel respect voor heb, mij op de schouders klopte en zei: ‘Kom op, we gaan weer verder’. Dat waren zijn letterlijke woorden. Terwijl ik hem drie miljoen euro afhandig had gemaakt, als het niet meer is. Dat was heel moedig, waardoor ik ook weer voor hem ben gaan strijden. Uiteindelijk ging ik Deal or no Deal doen.”

Beau is nu blij met zijn huidige werkzaamheden. Dat Albert live in Boulevard zijn excuses heeft aangeboden, doet Beau niet terugkeren naar de showrubriek. “Ja dat deed hij, maar ik hield mijn handen bij wijze van spreken om zijn keel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen