813.000 kijkers voor Korenslag


De kijkcijfers van zaterdag 24 januari 2009 (SKO)

Foto: Chris van BeekKorenslag (EO, Ned2, 19:55) – In eerste instantie zouden ze niet eens in de finale van het succesvolle EO-programma Korenslag staan. Dankzij de wildcard van de vakjury kregen ze nog een kans en streden ze zaterdag tegen de koren KOLOK en Pop-up. Na de live-show mag het Jazz Fontys Choir zich vanaf nu het Beste koor van Nederland noemen. Met 45,9 procent van de stemmen ontvingen ze de finalebeker van minister Plasterk. De Korenslagfinale trok 813.000 kijkers (madl: 12.6%) naar Ned2.

De kijkers van Korenslag bepaalden door hun stem de winnaar. De drie koren traden samen op met musicalsterren Danny de Munk, Renee van Wegberg en John Vooijs. Met 45,9 procent van de stemmen mogen de 14 studenten van het Fontys Jazz Choir onder leiding van Hans van den Brand zich de winnaar van Korenslag van 2009 noemen. Het popkoor uit Oud-Beijerland Pop-up behaalde met 28,2 procent van de stemmen de tweede plaats, KOLOK werd met 25,8 procent derde. Minister Plasterk heeft genoten van Korenslag: “Koorzang is heerlijk, stemmen die mooi samenvloeien. In Nederland zijn minimaal 700.000 mensen lid van een koor; een hoge kunstvorm met een lage drempel.

Ei van Columbus (TROS, Ned3, 19:38) – Na de tweede aflevering van Hider in the House, dat 339.000 kijkers trok (-185.00o), was zaterdag eeneens de tweede episode van Het Ei Van Columbus te zien. In dit kinderprogramma denken jonge deelnemers met hun idee een gat in de markt gevonden te hebben. Fleur Kriegsman (17), die zelf na schooltijd een succesvol bedrijf runt, zit in de jury. “Sommige ideeën zijn heel goed, andere heel apart. Je merkt wel dat de jongere kandidaten veel meer binnenshuis denken. Ik vind het überhaupt knap dat ze zulke dingen al in hun hoofd hebben“, vertelt Fleur in Mikro Gids. Fleur bezit de site Hipvoordeheb.nl. Haar leeftijd is zakelijk geen belemmering. “Ik heb natuurlijk veel media-aandacht gekregen. Dat heeft eraan bijgedragen dat de winkel nu zo groot is geworden.” Het Ei van Columbus scoorde zaterdagavond  271.000 kijkers (madl: 4.7%).

Theo Maassen: Tegen beter weten in (VARA, Ned1, 20:33) – Cabaretier Theo Maassen bekleedde zaterdagavond met zijn theatershow Tegen Beter Weten In de achtste positie in de kijkcijfer top-15. De theatershow uit 2006 werd door 1.112.000 kijkers (madl: 16.6%) bekeken. Theo Maassen zelf was zaterdag met andere dingen bezig: hij legde de eerste steen van een nieuwe tbs-kliniek in Eindhoven. Maassens vriendin werkt op De Grote Beek, een centrum voor geestelijke gezondheidszorg waarvan de kliniek onderdeel is. Er is nog een verband: de cabaretier en acteur speelde een veroordeelde tbs’er in de film TBS uit 2008. Maassen kon gisteren wel lachen om zijn officële rol. “Nu wil ik graag lintjes gaan knippen. Dus als er mensen zijn met een winkel ofzo, kunnen ze mij vragen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen