Antoinette Hertsenberg: ‘Radar dwars tegen trend in’

Antoinette Hertsenberg (44), die vorig jaar een zesjarig contract tekende bij de TROS, is trots op het succes van Radar. “Er wordt tegenwoordig vaak geroepen dat tv er alleen nog is om te amuseren. Wij gaan dwars tegen die trend in“, vertelt ze in AD. “Afgelopen maandag hadden we een aflevering over hoe de vergoe- dingen van apothekers zijn opgebouwd. Een lastig en taai verhaal, met heel veel sprekende koppen. Maar er kijken 2,1 miljoen mensen. Belangrijker nog voor mij, niemand haakt af.”

Antoinette geeft in het Algemeen Dagblad toe dat ze zich wel eens afvraagt of het niet eens tijd is om verder te gaan. “Tegenwoordig geldt dat je steeds op zoek moet naar ’n nieuwe uitdaging. Maar ik ben tot de conclusie gekomen: nee, voor mij niet! Ik geef je op een briefje dat elk volgend programma minder kijkers trekt, minder diepgravend is en ik minder vrijheid heb. Dat vind ik nogal wat om op te geven.

Haar snoeiharde imago helpt de presentatrice wel eens een handje. “Ik was pas in Harderwijk aan het winkelen en stond bij een nieuwe koelkast te kijken. De verkoper begon over verlengde garantie die ik erbij kon kopen. Nou, dat is echt een onzinproduct. Hij wilde net een foldertje gaan halen, toen hij nog eens goed keek: ‘Ben u niet..?’ Weet je, laat die verlengde garantie maar zitten, zei ik. Ja, antwoordde hij, ik dacht al dat u dat zou zeggen.

Radar is vanavond om 20.30 uur te zien bij de TROS op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen