TV-actie Kinderen Dansen op het IJs groot succes

Het programma Kinderen Dansen op het IJs dat SBS 6 zaterdagavond voor het tweede achtereenvolgende jaar uitzond, heeft 10.000 nieuwe donateurs voor het Nelson Mandela Kinderfonds opgeleverd. Dat heeft een zegsman van SBS laten weten. “Daarmee is de tv-actie wederom een groot succes gebleken“, zegt hij. Bas Kardol, voorzitter van het Nederlandse Nelson Mandela Kinderfonds, is blij met het resulaat dat SBS heeft geboekt. “We zijn stil van al deze steun“, vertelt Bas.

In de avondvullende familieshow schaatsten kinderen van bekende Nederlanders voor kansarme leeftijdgenootjes in Zuid-Afrika. Meer dan een miljoen kijkers zagen Maxim Froger de ijsdansshow winnen.

Het Nelson Mandela Kinderfonds had in Nederland tot afgelopen zaterdag 29.000 donateurs. In totaal kwamen daar afgelopen weekend 10.000 nieuwe donateurs bij. Bas Kardol: “Iedereen mag ervan uitgaan dat we iedere euro bijzonder goed zullen besteden. Duizenden kinderen krijgen hierdoor weer een eerlijke kans. Vooral in het jaar waarin Nelson Mandela 90 jaar is geworden is dit een práchtig cadeau!

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen