1,2 miljoen kijkers voor Undercover in Nederland


De kijkcijfers van zondag 28 december 2008 (SKO)

Undercover in Nederland (SBS6, 21:31) – De groots aangekondigde aflevering van Undercover in Nederland werd zondagavond door 1.189.000 kijkers (madl: 16.0%) bekeken op SBS 6. Alberto wist in de uitzending met weinig moeite het regeringsvliegtuig op Schiphol-Oost bereiken. “En dat in een tijd waarin nationaal terrorismebestrijder Joustra waarschuwt voor de hoogste terreurdrei- ging ooit in Nederland. Onbegrijpelijk“, zegt Alberto verontwaardigd in een reactie na de uitzending.

De hangar op Schiphol waar het regeringsvliegtuig staat, de PH-KBX, is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen die niets op Schiphol te zoeken hebben. Iedereen die eenmaal binnen de hekken is, kan doen en laten wat hij wil. Hierdoor dreigt groot gevaar voor onder meer leden van ons koningshuis, kabinetsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders. Deze ontdekking deed Alberto Stegeman. “Schiphol-Centrum is voor zover ik kan inschatten inderdaad helemaal dichtgetimmerd, maar voor Schiphol-Oost geldt dat niet. Voertuigen worden niet structureel gecontroleerd en de pascontrole laat zeer te wensen over.

Nationale Nieuwsquiz (NCRV, Ned1, 20:23) – Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem is de winnaar van de Nationale Nieuwsquiz 2008, die zondagavond door 1.698.000 kijkers (madl: 22.4%) bekeken bij de NCRV. De vicevoorzitter van de PvdA-fractie nam in een spannende en snelle finale direct een voorsprong op acteur Bram van der Vlugt en Femke Wolthuis van het RTL Ontbijtnieuws. Alle belangrijke nieuwsonderwerpen van dit jaar kwamen voorbij: het rookverbod, de kredietcrisis, het aftreden van minister Vogelaar, de Olympische overwinningen en het huwelijk van Frans Bauer. De quiz was overigens niet het best bekeken programma zondag. Ruim 2,6 miljoen mensen stemden af op Studio Sport, daar werden de laatste voetbalwedstrijden voor de winterstop uitgezonden.

Mies Bouwman: Een Leven Met Televisie (AVRO, Ned1, 21:40) – Mies Bouwman keerde zondagavond nog eens terug op televisie. Voor Nederland 1 interviewde Han Peekel voor het oog van 1.325.000 kijkers (madl: 18.0%) de voormalig presentatrice over haar werk voor de Nederlandse televisie. Bouwmans eerste televisiewerkdag was bij de KRO op 16 oktober 1951. “Gedurende al die jaren speelde ze op de buis en achter de schermen op haar eigen unieke wijze een prominente rol in een lange reeks van programma’s voor vooral de VARA en de AVRO“, zo schrijft de AVRO.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen