‘Kerst bij SBS 6 nu al groot succes’

SBS 6 heeft nu al een succesvolle kerstperiode achter de rug. Dat laat een woordvoerder van het televisiestation vandaag weten. “Met miljoenen kijkers voor de spectaculaire televisiepremières van The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe en The Polar Express en de finale van Popstars en honderdduizenden bezoekers langs de route van de SBS 6 Kerstparade is de kerst van SBS 6 nu al een groot succes. Ook de komende dagen staat er nog van alles te gebeuren.”

De zoektocht naar spectaculair verlichte tuinen en huizen in Piet en Gastons Mooiste Kerstprijs behaalde een marktaandeel van gemiddeld 15% in de doelgroep 20-49. Dit betekende de start van een succesvolle kerstprogrammering. De kerstvakantie werd ingeluid door de finale van de zinderende talentenjacht Popstars die op het hoogtepunt maar liefst 2,3 miljoen kijkers trok.

Sfeervolle topfilms als The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and The Wardrobe en The Polar Express beleefden in de dagen daaropvolgend hun première bij SBS 6. Beide films wisten ruim een miljoen kijkers aan de buis te kluisteren. De populaire tovenaarszoon Harry Potter betoverde ook meer dan een miljoen kijkers in Harry Potter And the Philospher’s Stone.

Een hoogtepunt in de SBS 6 kerstprogrammering is de SBS 6 Kerstparade. “Niet minder dan 400.000 duizend mensen zagen de magische stoet van prachtig verlichte praalwagens met dansers, muzikanten en SBS 6-gezichten in Eindhoven, Groningen en Almere voorbijtrekken. Daarmee is het één van de best bezochte gratis evenementen in Nederland. De foto’s en de televisie-uitzending van de SBS 6 Kerstparade  zijn terug te zien op www.sbs6kerstparade.nl.”

SBS 6 brengt ook de komende dagen ijzersterke films en gezellige familieshows. “Zo staan er nog drie delen uit de Harry Potter-reeks op het programma, waaronder de televisiepremière van Harry Potter And The Goblet Fire op vrijdag 26 december. Op eerste en tweede kerstdag kan de hele familie genieten van de kerstklassiekers The Santa Clause en The Santa Clause 2. Zaterdag 27 december binden kinderen van bekende Nederlanders de schaatsen onder om donateurs te werven voor het Nelson Mandela Kinderfonds in Kinderen Dansen op het IJs.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen