‘Nu We Er Toch Zijn’ op maatschappelijke toer

Het programma Nu We Er Toch Zijn van Eddy Zoëy keert op 4 januari terug met een achtdelige serie van speciale afleveringen. Hierin test het programma de gastvrijheid van de Vogelaar-wijken. Dat laat een zegsvrouw van BNN vandaag weten. Eddy Zoëy, geluidsman Arjan en cameraman Jasper onderzoe- ken de gastvrijheid in een aantal ‘probleemwijken’ in Nederland. Zo zal onder meer het Amsterdamse stadseel Slotervaart worden bezocht door het drietal van de omroep.

In het BNN-programma worden de wijken die op de lijst van ex-minister Ella Vogelaar staan aan een grondige gastvrijheid-test onderworpen. “Wat schaft de pot in de Utrechtse wijk Ondiep: boerenkool, couscous of toch Turkse pizza? En krijgen de heren koffie met een Limburgs koekje in het Heerlense Meezenbroek? Het Nu We Er Toch Zijn-team onderzoekt het allemaal. Vervoer hoeft Eddy dit seizoen in ieder geval niet te regelen: hij cruist geheel in stijl rond in een aftandse Mercedes stationcar.”

Aan het eind van iedere aflevering deelt Eddy de bekende plaquette uit: goud voor de hele gastvrije wijken, zilver voor wijken die ermee door kunnen en zwart voor wijken waar de deur voor Eddy en zijn crew gesloten blijft.

Het nieuwe seizoen Nu We er Toch Zijn is vanaf zondag 4 januari van 21.45 uur tot 22.15 uur te zien bij BNN op 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen