NPO en SBS willen Effe Geen Cent Te Makken

De Publieke Omroep en SBS zouden beiden graag het programma Effe Geen Cent Te Makken uitzenden, wanneer zij een ieder willekeurig programma uit mochten kiezen bij de concurrent. Dat vertelden Gerard Timmer van de NPO en Eric van Stade van SBS dinsdagavond in RTL Boulevard. “Als ik naar Geen Cent Te Makken kijk, waar nota bene onze Natasja inzit, die had ik dolgraag bij SBS 6 willen hebben“, aldus Van Stade. Ook Timmer had de titel graag gehad. “Zeker vanwege de thematiek.”

Timmer: “Dat had zeker vanwege de thematiek, maar uiteindelijk ook vanwege de vorm, niet misstaan in de publieke omgeving.

Erland Galjaard van RTL Nederland had zelf een programma bij SBS vandaan gehaald. “Ik had die special van Joran van der Sloot wel willen hebben.

De drie zendergroepen kijken allen terug op een succesvol 2008. Gerard Timmer, directeur TV Programmering van de NPO, vertelt: “Iets heel bijzonders wat het afgelopen jaar gebeurd is, is natuurlijk de marathonuitzending van Paul de Leeuw. Het kostte mijn nachtrust, maar het keek buitengewoon makkelijk weg.” Er waren ook flops. “Als je veel experimenteert en nieuw doet, heb je ook programma’s die het minder goed doen. Twinzz is bijvoorbeeld zo’n titel en ook De 100: Single.

Ook Erland Galjaard kent genoeg hoogtepunten. “De hoogtepunten van 2008 in de programmering waren wat mij betreft Uitstel van Executie en Wie Is De Chef, formats die we zelf ontwikkeld hebben“, vertelt hij. RTL 4 had de meest veelbesproken flop. “Million Dollar Wedding werd groots aangekondigd. Dat werkt dan niet en dan breekt er een storm los. Ook Mijn Man Kan Niet Dansen viel mij tegen, kan gebeuren.

Het televisiehoogtepunt van 2008 is in bezit van SBS 6. Eric van Stade: “De absolute knaller was natuurlijk Peter R. de Vries, die al heel vroeg in het jaar kwam met een programma over Joran van der Sloot. Bij de opstart van het nieuwe seizoen is het programma Hollandse Krijgers ondergesneeuwd geraakt. Die hebben we na twee afleveringen snel van de buis gehaald, maar krijgt een herstart in het nieuwe jaar.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen