Feestelijke televisieprogrammering op oudejaarsavond

De grote tv-stations pakken vandaag op de laatste avond van het jaar 2008 uit met een feestelijke programmering. Oud en nieuw is traditiegetrouw belangrijk voor de omroepen om imago-redenen. Nederland 1 pakt uit met cabaret van Karin Bloemen en Youp van ’t Hek en de aftrap van Het TV Moment van het Jaar, Linda de Mol is op oudejaarsavond de leading lady van RTL 4 met een special van Ik Hou Van Holland en Tooske is de presentatrice van het grootse Oude- jaarsfeest, live bij SBS 6.

Nederland 1Karin Bloemen is om 20.30 uur te zien in haar Jubileumshow die in oktober werd opgenomen in Carré. Ze ontvangt gasten als Cor Bakker, Adelheid Roosen en Gerard Joling. Om 21.30 uur blikt Matthijs van Nieuwkerk vooruit op de show Het TV Moment van het Jaar in januari. Cabaretier Youp van ’t Hek sluit 2008 af met zijn oudejaarsconference.

Nederland 2 – Ook Nederland 2 gaat feestelijk het jaar uit met om 22.00 uur de musicalfilm ‘Joseph and the Amazing Dreamcout’ uit 1999. Aansluitend is om 23.20 uur Op Zoek Naar… 2009! te zien. De laatste zes Evita’s en Josephs brengen onder meer solo’s en duetten die men niet zag in de  Kerstshow op 25 december.

Nederland 3 – Zes uur lang Top 2000 zal de echte muziekliefhebber bekoren. Matthijs van Nieuwkerk presenteert om 19.30 uur de laatste aflevering van Top 2000 à gogo. Daphne Bunskoek is aansluitend te zien in het Top 2000 Jaaroverzicht, waarna Leo Blokhuis vanaf 22.20 uur in een Fiat 500 door Nederland reist om te praten met muziekliefhebbers. Om 00.00 uur is traditiegetrouw Top 2000 in concert te zien.

RTL 4 – Na de hoogtepunten van Tineke Schouten om 20.30 uur, brengt RTL 4 vanaf 22.00 uur een speciale oudejaarsuitzending van Ik Hou Van Holland. Linda’s gasten zijn zanger Gordon, presentatrice Wendy van Dijk, zanger Rene Froger, illusionist Hans Klok, presentatrice Irene van de Laar en lingerieontwerpster Marlies Dekkers. Linda vuurt allerlei vragen af op beide teams, met allerlei vragen over 2008.

RTL 5 – Net als vorig jaar mikt RTL 5 op het amusement van Joling & Gordon over de Vloer met een marathonuitzending tussen 20.00 en 23.00 uur. Daarna is De Nationale Nieuwjaarsnacht te zien, live met Nikkie Plessen vanuit Rotterdam. Daar treedt onder meer de Britse zangeres Estelle op.

SBS 6 – Na een twee uur durende aflevering van Wie Ben Ik? (19.00 uur) is het om 21.00 uur tijd voor de oudejaarsconference van Guido Weijers. Het hoogtepunt van de avond is het Staatsloterij Oudejaarsfeest met Tooske om 22.30 uur. Gedurende deze avond worden de vijf mooiste momenten van 2008 bekend gemaakt, afgewisseld door optredens van diverse grote Nederlandse artiesten.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen