844.000 kijkers voor 5 Jaar Later


De kijkcijfers van dinsdag 23 december 2008 (SKO)

5 Jaar Later (NPS, Ned1, 23:17) – De eerste aflevering van 5 Jaar Later met Reinout Oerlemans trok maandag 1,1 miljoen kijkers. In de tweede uitzending dinsdagavond keek Jeroen Pauw terug op het gesprek dat hij vijf jaar geleden had met Theo van Gogh met diens familie. Er keken 844.000 kijkers (madl: 22.1%) naar de aflevering. De compleet nieuwe titel werd aangekondigd in een persbericht. Pauw: “De NPS is een organisatie die aan eigen bescheiden- heid ten onder gaat.

Jeroen Pauw wist 5 Jaar Later compleet geheim te houden. “Omdat ik een eigen productiebedrijf heb hoefde ik nergens te leuren met het idee. Dan is namelijk de kans klein dat je het geheim kunt houden“, zegt hij in De Telegraaf. “Eerlijk gezegd had ik geen scherpe verwachtingen. Ik ben die gesprekken gewoon gaan voeren. En ik ben het blijven doen. Ook in 2004, tot en met dit jaar. Als het programma goed ontvangen wordt, heb ik voldoende geheimen in de kluis liggen voor de komende vijf jaar.

3FM Serious Request (PO, Ned1, 20:53) – Door een technische storing zijn dinsdagavond de uitzendingen op Nederland 1, 2 en 3 omstreeks half negen uitgevallen. De storing was na ongeveer 40 minuten verholpen. Door nog onbekende oorzaak kon de computer met daarin de voorbereide programma’s niet meer worden bereikt. Daardoor konden de van tevoren opgenomen programma’s niet worden uitgezonden. Kijkers kregen de geplande programma’s Blik op de weg, Netwerk en Family Matters niet te zien. Omdat live-uitzendingen wel mogelijk waren, schakelden de drie zenders tijdelijk over op rechtstreekse beelden van 3FM Serieus Request vanuit het Glazen Huis in Breda. Daar keken op Nederland 1 723.000 kijkers (madl: 11.4%) naar. De de uitzendingen op Nederland 2 en 3 scoorden respectievelijk 259.000 en 80.000 kijkers.

Harry Potter 1 (SBS6, 20:30) – Tot en met Tweede Kerstdag staat iedere dag een andere Harry Potter-film op stapel bij SBS 6. Dinsdagavond bracht het televisiestation voor het oog van 1.204.000 kijkers (madl: 19.1%) de allereerste film uit 2001: Harry Potter and the Philosophers Stone. Acteur Daniel Radcliffe moet nog twee keer in de huid van Potter kruipen. Voor 2011 staat het laatste deel gepland. “Ik ga Harry missen als personage, maar ook om wat het hele fenomeen betekende in mijn leven. Tegen de tijd dat de laatste film in de bioscoop draait, zal het 2010 zijn. Dan heb ik tien jaar van mijn leven besteed aan Harry Potter, mijn hele tienertijd. Sommige mensen die je ontmoet, blijven je bij en anderen niet, dus zullen deze films me altijd blijven herinneren aan de mensen die ik heb ontmoet, met wie ik een band heb opgebouwd in mijn tienerjaren. Het zal straks onmogelijk zijn om één van de films terug te kijken zonder me dat allemaal te herinneren.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen