Yolanthe presenteert TROS-titel ‘Het Ei van Columbus’

Yolanthe Cabau van Kasbergen wordt de presentatrice van het nieuwe kinderprogramma Het Ei van Columbus van de TROS. Dat heeft een zegsvrouw van de omroep vandaag laten weten. Het Ei van Columbus kan het best omschreven worden als de kindervariant op het SBS 6-programma Het Beste Idee van Nederland. “Het Ei van Columbus is een spannende afvalrace waar kinderen hun zelfbedachte idee kunnen uitwerken tot een echt product en een eigen bedrijf leren opzetten.

Elke aflevering van Het Ei van Columbus begint met een strenge selectie. Vijf kinderen krijgen de kans hun idee aan een jury van jonge ondernemers te presenteren. Voor drie van hen eindigt de race ook daar. De twee beste plannen van de week worden vervolgens uitgewerkt. Bijgestaan door een persoonlijke coach leren de twee kandidaten hun idee te ontwikkelen tot een echt product.

Ook worden de twee overgebleven kandidaten uitgedaagd om een pakkende naam voor hun product te verzinnen en daar een echt logo en een wervende slogan bij te creëren. Dit kunnen ze zelf doen, maar slimmeriken mogen ook de hulp van een echt reclamebureau inschakelen.

Het laatste woord is uiteindelijk aan de jury, bestaande uit internetondernemer Michiel Mol, de 17-jarige entrepreneur Fleur Kriegsman en acteur Horace Cohen. Met een eindpresentatie proberen beide kandidaten de jury te overtuigen. De winnaars van elke aflevering ontmoeten elkaar in de laatste aflevering van Het Ei van Columbus.

Vanaf zaterdag 17 januari 2009 is dit nieuwe TROS-programma negen weken lang te zien op Nederland 3.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen