Van Nieuwkerk wil nog steeds niet wijken voor voetbal

Matthijs van Nieuwkerk vindt het nog altijd vervelend dat De Wereld Draait Door op speeldagen van de Champions League wordt ingekort. Dinsdagavond was het opnieuw raak, waarna tafelheer Koos Postema een tirade hield tegen het netmanagement van Nederland 3. Volgens Postema zou een talkshow als ‘DWDD’ (1,1 mln.) niet mogen wijken voor een veel minder bekeken voor- beschouwing van het voetbal (0,3 mln.). Van Nieuwkerk daarop: “Bedankt voor deze opmerking, Koos.

De Wereld Draait Door was dinsdagavond iets korter vanwege Champions League voetbal. Koos Postema, de sidekick van Van Nieuwkerk, reageerde verbouwereerd. “Nou, we zijn wat korter vanwege de commerciële televisie. O nee, het is de publieke televisie! Nee, en dan een half uur voorbeschouwen en alsmaar STER? Dat lijkt op commerciële televisie. Natuurlijk. Volstrekte onzin. Jij moet tot half negen, dan de STER, dan een kleine voorbeschouwing, dan weer de STER en dan spelen.”

Van Nieuwkerk, die Postema daarop bedankte, uitte al eerder kritiek op de beslissing van het netmanagement van Nederland 3. “De voorbeschouwing van het voetbal duurt ook zo eindeloos lang en het heeft dan weer een minder kijkcijfer dan wij. Waarom doen we dat dan? De logica ontbreekt een beetje, de reden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen