Unicef een week lang centraal bij RTL 4

Van zondag 9 tot 16 november zal de RTL 4-kijker het belang van drinkwater in ontwikkelingslanden niet ontgaan. De hele week wordt aandacht geschonken aan de nieuwe campagne van Unicef, ‘Schoon Water Voor Elk Kind’. De week wordt afgetrapt in Life & Cooking, waarin een Nederlands gezin zich moet zien te redden als het water thuis wordt afgesloten. Vervolgens besteedt RTL Boulevard elke werkdag aandacht aan de campagne met als hoogtepunt een extra uitzending late night.

RTL Boulevard brengt op vrijdag 14 november een tweede uitzending later op de avond. Deze extra editie staat volledig in het teken van Unicef en haar werk voor kinderen wereldwijd.

In ‘Ik Hou Van Holland’ op zaterdag 15 november zijn Unicef-ambassadeurs Monique van de Ven (aan de desk) en Edwin Evers (op de drums) te gast, en tussen de oer-Hollandse onderwerpen is er ditmaal ook ruimte voor de VN-kinderrechtenorganisatie die deze week centraal staat bij RTL 4. De dag hierna sluit Winston Gerschtanowitz in ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ de week af.

De aandacht blijft niet alleen beperkt tot de RTL 4-programma’s, ook daar omheen komen gezamenlijke RTL 4 en Unicef-uitingen voorbij. De (klein)kinderen van BN’ers, zoals Beau van Erven Dorens, Peter van der Vorst, Monique van de Ven, Paul van Vliet en Robert ten Brink tonen daarin dat drinken uit open water bij ons op z’n minst vreemd is.

In de hele wereld hebben 884 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Nog meer mensen – 2,5 miljard – moeten het doen zonder sanitair.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen