Sjimmy Bruijninckx: ‘Shownieuws houdt me scherp’

Sjimmy Bruijninckx (34) heeft het nog altijd naar haar zin bij Shownieuws. Na het floppen van Talpa’s NSE zit Sjimmy veilig bij de goed scorende vroege editie van het SBS-programma. “Ik heb het erg naar mijn zin bij Shownieuws“, vertelt ze in Avrobode. “Ik kan het goed vinden met Evert Santegoeds, de mensen op de redactie zijn leuk en het feit dat het een live-programma is, houdt me scherp. Maar inmiddels voel ik me steeds mee rop mijn gemak. Dat was vier jaar geleden wel anders.

Vier jaar geleden zat Sjimmy Bruijninckx nog bij Talpa. “Toen begon ik als weervrouw in het Talpa-programma NSE. Ik werkte destijds als model voor onder meer C&A en ik werd gevraagd of ik een screentest wilde doen. In eerste instantie twijfelde ik, maar uiteindelijk dacht ik: waarom niet, ik ga het gewoon proberen. Dat ik het uiteindelijk ben geworden, had ik nooit gedacht. Aangezien ik niet zoveel verstand had van het weer, ben ik een driedaagse cursus bij Meteo Consult gaan doen.

De eerste keer stond ik met knikkende knieën voor de camera. Omdat ik geen autocue had, dacht ik steeds: ik moet mijn tekst niet vergeten. Dat gebeurde gelukkig ook niet. Wel kreeg ik veel reacties op mijn diapresentatie, positieve én negatieve.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen