Samburu-stam nu te gast bij familie Kazàn in Spanje

De succesformule Groeten Terug keert deze zaterdagavond terug bij SBS 6. De Keniaanse Samburu-stam gaat op bezoek bij de familie Kazàn in het Spaanse Marbella en de Dogon-stam uit Mali logeert thuis bij familie De Leeuw in Dordrecht. Renzo Kazàn vertelt: “‘Waar is de koe, waar is het bloed’, vroegen ze tijdens het eten. We hebben ze meegenomen naar de supermarkt en laten zien hoe vlees hier wordt verkocht. Maar ook daar was de vraag: ’waar is de koe dan gebleven?’

Vorig jaar waren Hans Kazàn en zijn familie te gast bij de Samburu voor het programma Groeten uit de Rimboe. Nu logeren de Kenianen twee weken bij de familie Kazàn. Hans: “Het begon al met de roltrap op de luchthaven, dat vonden ze heel wat. Voetje voor voetje durfden ze erop.”

Zoon Steven: “Ze passen zich razendsnel aan: ze aten de eerste avond meteen met mes en vork. De zee vonden ze wel heel bijzonder. In het begin waren ze bang dat het kabbelende water hen wilde opeten. Waar de golven toch vandaan komen, wilden ze weten. Tja, probeer daar eens antwoord op te geven.

Wat de Samburu straks terug in Kenia het meeste zullen missen? Beurtelings vallen de woorden ’huis zonder lek dak’, ’douche’, ’zacht bed’ en ’zwembad’.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen