Peter van der Vorst: ‘Nieuw programma lijkt op TV Show’

Peter van der Vorst erkent dat zijn nieuwe programma Van Der Vorst Ziet Sterren veel gelijkenissen vertoon met Ivo Niehe’s TV Show Op Reis. “Je kunt doen alsof het daar niet op lijkt, maar het lijkt er uiteraard wel op“, zegt Van der Vorst in RTL Boulevard. Toch gaat hij het wel anders doen. “Met alle respect voor het vakmanschap van Ivo Niehe, ik ben natuurlijk een totaal ander persoon. Ik denk dat ik iets meer mijn eigen gevoel laat mee spreken in de interviews die ik voor de serie ga doen.

Peter van der Vorst: “Althans, dat ga ik proberen. Dat is ook het leuke aan werken met Paul de Leeuw. Hij probeert dat ook bij mij los te maken. Ik heb geleerd de afgelopen weken op een iets andere manier naar mezelf te kijken en ik hoop dat dat tot uiting kan komen in het programma.

Zijn nieuwe programma brengt ontmoetingen met nationale en internationale sterren. “Het is meer hoe je een interview in stapt. Je kan wel gewoon een interview gaan doen over iets nieuws wat een ster doet, maar je kan ook heel erg je eigen mening in dat interview verwerken. Wat dat betreft is hij een hele goede sparring partner. Eigenlijk coacht hij me wel. We maken het in feite samen. Ik heb het zelf bedacht en bij Paul de Leeuw neergelegd. We zitten bijna dagelijks over dit programma na te denken.”

Peter van der Vorst is druk op zoek naar beroemdheden om te interviewen. “Peter R. de Vries is absoluut een kandidaat. Albert, mag ik bij jou binnen kijken?“, vroeg Van der Vorst woensdagavond. Albert Verlinde: “Wacht even, dat is een onzedelijk voorstel. Ik ga er verder niet op in! Van der Vorst ziet sterren, ook een heel andere term dan we tien minuten geleden dachten.”

Ivo Niehe is één van Peters grote voorbeelden. Op Radio 538 vertelt hij: “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik Ivo Niehe echt fantastisch vind. Dat is echt een voorbeeld, een vakman. Ik mocht willen dat ik dat allemaal zou kunnen. Ik vind Ivo Niehe heel goed in wat hij doet. Hij kan op een heel goede manier met beelden een verhaal vertellen. Paul Witteman vind ik ook een goede interview, Jeroen Pauw ook. Dat is toch de top.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen