Jort Kelder terug met succesvol ‘Bij Ons In De PC’

Jort Kelder trekt er in de nieuwe serie van Bij Ons In De PC op uit om de wereld van de rijken ook buiten Amsterdam-Zuid in kaart te brengen. Amsterdam-Zuid blijft iedere week het start- en eindpunt van het programma, maar daarnaast bezoekt Kelder ook buitenlandse pendanten van onze PC. Vanavond om 22.25 uur is de eerste episode op Nederland 1. Jort Kelder: “Typisch KRO? Het is in elk geval iets dat bij de publieke omroep hoort, bij de commerciëlen zou dit zo niet op de televisiebuis kunnen.

Jort Kelder gluurt in de programmaserie achter de façades van de rijken. “Van de gesoigneerde Milanese via Montenapoleone tot de bekakte Britse tuinfeesten, en van de chique ralleys en regatta’s van het oude geld tot hilarische uitspattingen van de nieuwe rijke Russen“, aldus een woordvoerder van de omroep.

Bij Ons In De PC is volgens de persvoorlichter van de KRO meer dan entertainment. “Het heeft ook journalistieke aspiraties en belicht de ‘andere kant van de PC’“, zegt hij. “Kelder maakt reportages over de exploderende huizenprijzen en mysterieuze Oosteuropeanen. Over het matig verdienende winkelmeisjes, de verbaasde vuilnisman, soapsterren en groentenjuweliers. Het programma vertelt bijzondere verhalen over mensen die het gemaakt hebben – althans, financieel.”

Jort Kelder wordt in De Telegraaf gevraagd of Bij Ons In De PC typisch KRO is. In ieder geval wel typisch Publieke Omroep, zegt hij. “Het gaat verder dan ’wat heb jij gekocht, mag ik even in je tasje kijken?’ Typisch KRO… Dat zou je eigenlijk aan de KRO moeten vragen. Ik vind de PC met een beetje fantasie wel een katholieke straat. Mensen leiden een redelijk zorgeloos bestaan en iets voor zichzelf kopen zou een moderne vorm van aflaat kunnen zijn. De straat is in elk geval niet gereformeerd en hoort echt niet bij de NCRV. Ook niet bij de AVRO, want dat is toch een beetje een truttenomroep. En de PC is zeker niet islamitisch, want ik heb er nog nooit iemand met zijn kont naar Mekka zien zitten.(Foto: Timo Sorber)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen