1,8 miljoen kijkers voor Gooische Vrouwen


De kijkcijfers van zondag 2 november 2008 (SKO)

Gooische Vrouwen (RTL4, 20:37) – Het afgelopen seizoen van de komedieserie Gooische Vrouwen was opnieuw een groot succes. Het vierde seizoen sloot zondagavond af met 1.780.000 kijkers (madl: 22.6%). Daarmee is het de best scorende episode van dit seizoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat RTL 4 het voornemen heeft om een vijfde serie van Gooische Vrouwen op de televisiebuis te brengen. “Het is nog niet helemaal zeker. We zijn erover in gesprek“, laat een zegsman weten.

RTL Boulevard meldde donderdag dat de deal voor het nieuwe seizoen van de serie al rond was, maar dit is nog niet het geval. Wanneer definitief besloten wordt of de vijfde reeks er komt, kan zij niet zeggen. Gooische Vrouwen, dat 300.000 euro per aflevering kost, zou dan in september 2009 weer terugkeren op RTL 4.

Bij Ons In De PC (KRO, Ned1, 22:25) – Op de late avond weet presentator Jort Kelder nog een hoop kijkers te scoren met zijn programmaserie Bij Ons In De PC. Het tweede seizoen van het programma ging zondag van start met 1.452.000 kijkers (madl: 23.3%) op Nederland 1. Is Jort Kelder onderdeel of toeschouwer van de PC? “Ik zie mijzelf toch vooral als toeschouwer, al vindt de doorsneeburger uit de provincie mij waarschijnlijk juist heel erg ’grachtengordel’. Privé kom ik in de PC om een pak te kopen, of een kopje koffie en dan ben ik weer weg. Ik ben helemaal niet zo materia- listisch. Ik hou van mooie auto’s, rij zelf in een Maserati. Een snelle sportwagen, daar zie ik de lol nog van in, maar wat moet je met zo’n lompe, dikke Hummer? Mijn huis is best een kale boel, ik heb weinig spullen, ik haal geen geluk uit dingen kopen.

De Reünie (KRO, Ned1, 20:24) – De Reünie ging in 2005 van start bij de KRO. Vorige week trok het programma op de finale-avond van Op Zoek Naar Joseph maar liefst 2,8 miljoen kijkers. Rob Kamphues is blij met het succes. “Het kan geen kwaad als ik met de KRO ga onderhandelen en voor mijn artistieke vrijheid is het ook niet verkeerd. Ik wil graag wat dingen op Nederland 3 gaan doen. Maar het succes kan je ook in je staart gaan bijten. De KRO wil het liefst dat ik dertig uitzendingen per jaar maak.” Gestaag neemt het succes toe. “En dat zonder publiciteitscampagne. Dit succes danken we aan de volksmond. We trekken kijkers uit de Amsterdamse grachtengordel en uit het woonwagenkamp. De Reünie is een Televizier Ring waard, maar gek genoeg zijn we niet eens genomineerd.” De Reünie werd door 1.791.000 kijkers (madl: 23.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen