Frans Bromet: ‘De Wereld Draait Door boycot mij’

De bekende documentairemaker Frans Bromet wordt geboycot door De Wereld Draait Door. Dat zegt Bromet vandaag in De Telegraaf. Wat hem betreft mag de talkshow sowieso van de buis gehaald worden. “Sinds ik ergens zei dat ik Matthijs van Nieuwkerk een moralist en slecht interviewer vind, word ik geboycot. Ik word nooit meer uitgenodigd in de studio. Een stel slapjanussen zijn het. Een confrontatie durven ze er niet aan.” Ook Paul de Leeuw vindt hij niets. “Dat is een schreeuwlelijk.”

Frans Bromet vindt bijna alle Nederlandse televisie verwerpelijk. Alle commerciële zenders mogen van hem verdwijnen. “Kijk ik nooit naar. Maar de rest is ook niet veel soeps. Nederlands 3 is platvloers geworden met de programma’s van BNN, Nederland 2 moet verdiepen, maar ik zie alleen maar kwisjes en Nederland 1 sla ik meestal ook over. Het gaat allemaal nergens over.

Wel kijkt hij graag naar muziekdocumentaires. “Het is een genre dat volledig is verdwenen. Ik zap nog wel eens naar de ZDF, daar kennen ze die traditie nog. Verder Document, omdat het met aandacht is gemaakt, Zomergasten, Metropolis van de VPRO en Studio Sport.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen