545.000 kijkers voor Eurovisie Junior Songfestival


De kijkcijfers van zaterdag 22 november 2008 (SKO)

Eurovisie Junior Songfestival (AVRO, Ned3, 20:15) – De 15-jarige Marissa is er zaterdagavond niet in geslaagd om de gevreesde Oost-Europese landen voor te blijven op het Junior Eurovisie Songfestival. Voor het oog van 545.000 kijkers (madl: 8.5%) eindigde Marissa op de dertiende plaats, ver achter de uiteindelijke winnar Georgië. Al voor de finale realiseerde Marissa zich dat er weinig kans was: “Nederland heeft altijd een kleine kans om te winnen van al die Oostbloklanden.

Marissa bracht op het festival het zelfgeschreven nummer 1 dag. “Ik schreef mijn eerste liedje toen ik 10 was en ik ben altijd dol geweest op zingen”, vertelt ze in Avrobode. “Vanaf m’n vijfde zing ik al in een koortje, maar toen zong ik volgens mijn vader nog zo vals als een kraai. Op m’n tiende heb ik zangles genomen en sindsdien gaat het een stuk beter.

In De Schaduw Van Het Nieuws (KRO, Ned2, 21:14) – Het programma In De Schaduw Van Het Nieuws was in 2003 al te zien met presentator Leo Fijen. Sinds zaterdag is de nieuwe versie met Wilfred Kemp te zien. Hij behandelt hierin de persoonlijke dilemma’s achter het nieuws. “Zo was in de eerste het nieuws over de moord op een buurman aanleiding voor de vraag: verhuizen of verdragen?“, verduidelijkt hij. Zelf heeft Wilfred ook met dilemma’s te maken gehad. “Toen ik verslaggever voor Kruispunt was, heb ik weleens een reportage gemaakt over pasgeboren zwaar gehandicapte kinderen. De ouders kwamen voor de keus te staan: gaan we door met behandelen of ermee stoppen? Wat mij fascineerde, was dat hun beslissing voor het een of het ander voortkwam uit dezelfde emotie, namelijk de liefde voor het kind.” In De Schaduw Van Het Nieuws ging van start met 366.000 kijkers (madl: 5.5%).

Popstars De Uitslag (SBS6, 19:56) – Henkjan Smits koos enkele jaren geleden voor SBS 6. Eén van de motieven was een groter salaris. Dat zich nu een kredietcrisis afspeelt, heeft geen effect op Smits. “Ik heb geen enkele last van de kredietcrisis“, vertelt hij aan Veronica Magazine. “Sterker nog, ik heb eerder het gevoel dat ik er garen bij spin. Naast mijn tv-werkzaamheden geef ik regelmatig lezingen en workshops in het bedrijfsleven. Ik heb in deze tijd dus veel te maken met de gevolgen van de kredietcrisis en de boodschap die ik uitdraag, blijkt relevanter te worden.” Voorlopig zit hij veilig in de jury van Popstars, dat zaterdag 642.000 kijkers (madl: 10.2%) trok. “Bij mij hoeft de broekriem niet strakker. Ik heb een vast contract bij SBS 6, ik doe er veel werk naast en ik ben en blijf een positief ingesteld mens.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen