Dennis van de Ven van Draadstaal: ‘Succes duurde lang’

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven keren deze zondagavond terug met een serie nieuwe afleveringen van hun satirische sketchprogramma Draadstaal op Nederland 3. Het succes van Draadstaal is de heren niet aan komen waaien. Het duurde liefst vier jaar om hun eerste gezamenlijke pilot Nieuw Dier (Talpa) te slijten. “We kregen alleen maar afwijzingen. De VPRO had Jiskefet al, de VARA vond het überhaupt niet grappig, en de baas van BNN vond het te slim voor hun kijkers.

Uiteindelijk werd Nieuw Dier ondergebracht bij Talpa, vertelt Dennis van de Ven in Avrobode. “Talpa wilde het uiteindelijk wel hebben. Dat was op dat moment een jonge omroep en wat wendbaarder. Ze zochten iets met comedy. John de Mol heeft de pilot persoonlijk bekeken en vond een paar dingen fantastisch. Het was binnen een paar minuten geregeld.

Uiteindelijk kwamen Jeroen en Dennis bij de VPRO terecht. Ze werden na één aflevering de nieuwe Koot en Bie genoemd. “Ik denk dat dat heel erg te maken heeft met dat we een duo zijn en dat we satire maken“, vermoedt Jeroen. “Als er een nieuwe politieserie op tv is, wordt-ie ook meteen vergeleken met een Amerikaanse.

Toch is Jeroen blij met het succes. “Ik was wel bang dat we het graf in werden geprezen terwijl we de tweede uitzending nog moesten maken. Dennis zei tegen mij: Jeroen, blijkbaar doen we iets goed. Laten we dat in godsnaam blijven doen.

Draadstaal is vanavond om 20.35 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen