MTV: ‘Nickelodeon beleeft beste maand ooit’

Nickelodeon scoorde nooit zo goed als afgelopen maand. In het tijdvak 6 tot 18 uur behaalde het kinderstation naar eigen zeggen een aandeel van 36,2 procent. Dat laat een zegsvrouw van MTV Networks vandaag weten. Het is een ‘all time high’ voor Nickelodeon. “Ten opzichte van de nummer twee is het maar liefst 10.8% meer (Jetix: 25.4%, Zapp 13.6%)“, vertelt de zegsvrouw van Nickelodeon. “Het is voor het eerst dat een dergelijk grote voorsprong geboekt wordt door Nickelodeon.

De goede score is toe te wijzen aan een groot aantal nieuwe afleveringen en nieuwe series dat afgelopen maand uitgezonden is door Nickelodeon. ‘Het Huis Anubis’ keerde 15 september terug met de eerste nieuwe aflevering en is sindsdien meteen weer het best bekeken Nederlandse kinderprogramma. Ook andere lokale producties zoals SuperNick, Puppy Patrol en Gefopt! blijven bovengemiddeld goed scoren.

TMF, een ander station van MTV Networks, is het nieuwe televisieseizoen “uitstekend” begonnen. Afgelopen maand behaalde de zender binnen de doelgroep 13 tot 19 jaar de beste septembermaand sinds vier jaar met een gemiddeld marktaandeel van 5,1%. In de doelgroep 20 tot 34 jaar deed de zender het met een marktaandeel van 1,6% zelfs nooit eerder zo goed in september.  “Het vernieuwde after-school programma Reaction scoorde in september uitzonderlijke kijkcijfers. Met een gemiddeld marktaandeel van 14,2% in de doelgroep 13 tot 19 jaar werd deze show nooit eerder zo goed bekeken.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen