Frits Spits in tranen; ‘Matthijs, maak je excuses!’

Frits Spits heeft vanavond emotioneel gereageerd in RTL Boulevard over zijn optreden dinsdag in De Wereld Draait Door. Hij zou in de VARA-talkshow praten over zijn nieuwe boek Zestig Strepen, maar daar kwam het niet van. “Ik ben er heel verdrietig van. Echt waar. Het is niet goed. Dit is voor ons land niet goed. Dit is niet goed“, sprak Frits Spits, die tot tranen geroerd was. Albert Verlinde is het ermee eens: “Ik vind de tranen van Frits Spits heel erg. Matthijs moet deze avond excuses maken!

Frits Spits was in RTL Boulevard tot tranen geroerd: “Het gaat mij om de hartigheid, om schoonheid en om echtheid. Daar gaat het om. Daar gaat het in het leven om. Het gaat erom dat je mensen eerlijk in de ogen kunt kijken. Dat kan niet meer. Dat is afgelopen. Het is echt een ramp gewoon. Sorry.

Matthijs van Nieuwkerk is volgens Frits Spits een slechte interviewer. “Hij behandelt mensen niet met respect. Ze moeten precies zeggen wat hij wil. Van: ‘Laat nog eens even horen hoe de aankondigingen gingen’. Dat staat helemaal niet in mijn boek. De flapdrol heeft het boek niet eens gelezen. Een ontzettend slechte interviewer. Hij luistert nooit, hij dendert altijd met zijn stem over een ander heen. Het wordt maar gepikt en het is populair. Wat hier gebeurt, is respectloos. Ik vind het erg. Ik wil niet in zo’n samenleving leven. Ik wil dit niet en ik doe er niet aan mee.”

Albert Verlinde snapt Frits Spits. “Het is een soort slavernij die ze aan het invoeren zijn bij de VARA. Ga maar zitten en we maken lekker misbruik van je. Ik vind de tranen van Frits Spits heel erg. Ik vind dat Matthijs vanavond om half acht zijn excuses moet aanbieden. Ik denk dat zowel Giel Beelen als Matthijs even heel goed bij zichzelf ten rade moeten gaan. De Wereld Draait Door is een heel leuk programma, maar respect voor mensen kan geen kwaad.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen