433.000 kijkers voor Shownieuws Vroege Editie


De kijkcijfers van woensdag 1 oktober 2008 (SKO)

Shownieuws Vroege Editie (SBS6, 19:19) – Shownieuws heeft al jaren achtereen een afspraak met Televizier dat zij als eerste de nominaties voor de Gouden Televizier-Ring bekend mag maken. RTL Boulevard is ze echter ieder jaar weer bijna een uur voor, door zelf rond te bellen en te vragen naar genomi- neerden. “We hebben weer de primeur“, riep Albert Verlinde dan ook. Het enige dat Boulevard niet bekend kon maken, waren de nominaties voor de nieuwe Televizier Talent Awards.

Yolanthe Cabau van Kasbergen (TROS), Nicolette van Dam (RTL 4) en Nicolette Kluiver (BNN) zijn de eerste genomineerden voor de Televizier Talent Award, een nieuwe publieksprijs voor aanstormend tv-talent. Alle winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat op 24 oktober plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. RTL Boulevard werd door 872.000 mensen bekeken. Shownieuws Vroege Editie trok 433.000 kijkers (madl: 9.2%).

Het Blok (NET5, 20:29) – Erik van der Hoff is de vaste presentator van woonprogramma’s op NET 5. Met zijn eigen productiebedrijf is Van der Hoff onder meer verantwoordelijk voor de succesformule Hello Goodbye. Hij heeft nog veel te wensen. “Ach ja zo veel! Maar wat ik belangrijk vind, is dat een programma door de maker met veel liefde wordt gemaakt, met zorg voor de inhoud en het onderwerp. Maar goed, een spannend reisprogramma lijkt me ook erg leuk. Het mooie van een programma maken is dat je vanaf een ideetje in je hoofd met een team mensen aan de slag gaat om van dat ideetje een programma te maken.” Erik van der Hoff komt in zijn shows vaak met de opmerking ‘jammer de bammer’. “We hebben op ons bedrijf een zomer lang een programma gemaakt met erg veel tegenslagen. Iedereen raakte een beetje in een dip en dan word je al snel cynisch en begint de humor de kop op te steken. Humor is een prachtig middel ter compensatie van de druk die er soms op een team ligt. Een van de uitdrukkingen, als er weer iets tegen zat was dus, jammer de bammer….Wie het precies als eerste riep, weet ik niet meer. ” Het Blok scoorde woensdag 449.000 kijkers (madl: 6.7%).

Grey’s Anatomy (NET5, 19:01) – De Amerikaanse ziekenhuisserie Grey’s Anatomy wordt al geruime tijd dagelijks herhaald door NET 5. De hitserie keert vanaf maandag 13 oktober terug met nieuwe afleveringen. De populaire dramaserie over de artsen en co-assistenten van het Seattle Grace Hospital wordt halverwege het vierde seizoen vervolgd. In het voorjaar behaalden de eerste elf afleveringen van dit seizoen gemiddeld 25,8% marktaandeel in de voor NET 5 belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34. Hiermee is Grey’s Anatomy de best scorende buitenlandse dramaserie van Nederland in deze doelgroep. Sinds de laatste aflevering zijn er zes weken verstreken, waarin Derek aan het daten is geslagen met Rose, iets wat Meredith nauwlettend in de gaten houdt. De nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy worden elke maandag om 20.30 uur uitgezonden. De herhaling van Grey’s Anatomy werd woensdag door 252.000 kijkers (madl: 5.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen