Albert Verlinde in liveshow So You Think You Can Dance

Musicalproducent Albert Verlinde maakt vanavond zijn opwachting in de eerste liveshow van het redelijk goed bekeken programma So You Think You Can Dance op RTL 5. Tijdens de liveshow zullen achttien finalisten het tegen elkaar opnemen op de dansvloer. De jury beslist uiteindelijk welke twee dansers definitief uit de spotlights gaan. Iedere week is er een gastjurylid. De eerste keer is dit dus Albert Verlinde, die ook een rol in zijn musical Footloose cadeau geeft aan de winnaar.

De achttien dansers vormen vanaf nu willekeurige koppels met elkaar. Wekelijks krijgt elk duo de opdracht om in een bepaalde dansstijl te dansen. Naast de jury spelen de kijkers vanaf nu ook een grote én bepalende rol. Zij kunnen tijdens het programma stemmen op hun favoriete koppel.

In de daaropvolgende resultshow belanden de drie duo’s met de minste stemmen in de gevarenzone en kunnen zich individueel opmaken voor de spannende ‘Dance for your life’. Dit is een solo-optreden met de allerlaatste kans om alsnog door te gaan naar de volgende liveshow. De jury beslist uiteindelijk welke twee dansers definitief uit de spotlights gaan. Het avontuur stopt elke donderdag voor één mannelijke en één vrouwelijke deelnemer.

De jury bestaat uit de Finse choreograaf Jaakko Toivonnen, meervoudig danskampioene Euvgenia Parakhina uit Rusland, choreograaf en jurylid in de USA-versie Dan Karaty en een wekelijks wisselend jurylid. De presentatie van ‘So You Think You Can Dance’ is in handen van EliZe.

Na acht liveshows gaat de meest favoriete danser of danseres naar huis met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een rol in Albert Verlinde’s musical ‘Footloose’.

So You Think You Can Dance is vanaf nu elke donderdag tussen 20.30 en 22.00 uur te zien bij RTL 5. De resultshow volgt dan tussen 22.30 en 23.00 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen