1,4 miljoen kijkers voor Effe Geen Cent Te Makken


De kijkcijfers van donderdag 23 oktober 2008 (SKO)

http://www.mediacourant.nl/images/images/0406_Froger.jpgDe Frogers: Effe Geen Cent Te Makken (RTL4, 20:31) – De docusoap Effe Geen Cent Te Makken met de familie Froger beleefde vorige week donderdag een droompremière met bijna 1,7 miljoen kijkers. Deze week keken tegenover het voetbal 1.353.000 kijkers (madl: 20.1%) naar de serie. Mede dankzij De Frogers was RTL 4 donderdag de best bekeken zender van Nederland. Op vrijdag 5 september behaalde RTL 4 voor het laatst de nummer 1 positie zonder behulp van Oranje.

Het is een zeldzaamheid dat RTL 4 marktleider is in de avond in de doelgroep 6 jaar en ouder, zonder behulp van het Nederland elftal. Op vrijdag 5 september was RTL 4 voor het laatst de nummer één, dankzij de goed bekeken film The Da Vinci Code. Daarvoor was RTL 4 voor het laatst marktleider op zondag 18 mei 2008, mede dankzij RTL Voetbal Eredivisie en het goed bekeken Voetbalvrouwen.

Derek Ogilvie The Ghost Whisperer (RTL4, 21:33) – Derek Ogilvie was donderdag te zien in de start van een nieuw seizoen van zijn theaterprogramma The Ghost Whisperer. Derek help in zijn leven veel mensen en gezinnen. Zelf heeft hij geen gezin of partner. Derek blijft naar eigen zeggen liever alleen. “Ik kan iemand niet geven wat hij verdient. Ik hou van de rust en doe graag mijn eigen ding”, zegt hij in Boulevard. Het optreden voor een publiek in The Ghost Whisperer vindt hij geweldig al gaan daar de nodige zenuwen mee gepaard. “Ik moet vaak overgeven voor een show. Het komt zo nauw, het gene wat ik doe. Dat zorgt voor de nodige zenuwen.” Ook voor zijn fans staat hij altijd klaar. “Ik zou me zorgen maken als er geen 300 man voor me klaar staat na een show. Ik snap niet hoe een celebrity geen tijd kan maken voor zijn fans.” The Ghost Whisperer werd donderdag door 1.228.000 kijkers (madl: 18.9%) bekeken.

So You Think You Can Dance (RTL5, 20:28) – De eerste liveshow van So You Think You Can Dance werd donderdag tussen 20.30 en 22.00 uur door 504.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken op RTL 5. De resultshow, die ruim een half uur uitliep, scoorde tussen 22.35 en 23.25 uur 540.000 kijkers (madl: 10.7%). So You Think You Can Dance wordt in de studio van Baarn opgenomen. Baarn is tegenwoordig zo in trek, dat er binnenkort een tweede studio bij komt. De studio in Baarn ligt lekker in de markt, zegt woordvoerder Marco Verhoek van eigenaar Chain. “Het Junior SongFestival, Wat schat je? en binnenkort ook weer So you think you can dance draaien hier. De trend is: grotere showprogramma’s, waarvoor je grotere studio’s nodig hebt. We hebben in Baarn nu een studio van veertig bij dertig meter, plus foyer, kleedkamers en volop parkeergelegenheid. Daar willen we net zo een naast bouwen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen