Verkiezing Gouden Televizier-Ring 2008 van start

De verkiezing van de Gouden Televizier- Ring gaat weer van start. Tot vrijdag 26 september bepaalt het publiek via de website Televizier.nl welk televisieprogramma, welke presentatrice en presentator en welk jeugdprogramma dit jaar een prijs verdienen. “Nieuw is de prijs voor aanstormend talent, de Televi- zier Talent Award“, aldus een zegsvrouw. “De prijzen worden op 24 oktober uitge- reikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in het Koninklijk Theater Carré in de hoofdstad Amsterdam.”

Vorig jaar won De Wereld Draait Door de Gouden Televizier-Ring. Anita Witzier en Paul de Leeuw werden verkozen tot tv-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden de Zilveren Televizier-Ster. Het Huis Anubis won de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma. “Omdat er tegenwoordig veel presentatietalent aan het doorbreken is op de Nederlandse televisie, is besloten voor deze komende sterren een publieksprijs in het leven te roepen: de Televizier Talent Award.”

Tegelijkertijd start ook de verkiezing van de Gouden RadioRing 2008. Ook deze verkiezing verloopt via de website Televizier.nl. Het publiek bepaalt welk radioprogramma, welke presentator en presentatrice en welk radio-evenement een prijs moeten krijgen. Deze prijzen worden eveneens op 24 oktober uitgereikt, ’s middags in het radioprogramma AVRO Schiffers FM op Radio 2.

Het publiek kan tot 26 september stemmen op alle prijzen waarna begin oktober de genomineerden bekend worden gemaakt. Het televisiegala van het jaar wordt door de AVRO live uitgezonden, op 24 oktober om 20.30 uur op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen