Tooske Ragas: ‘Gerard en Patty zijn hilarisch’

Tooske Ragas is de presentatrice van de nieuwe serie ‘Wie Ben Ik?’, dat in de jaren negentig een groot succes was door de strijd tussen teamcaptains Ron Brandsteder en André van Duin. Voor de terugkeer van het programma op SBS 6 zijn twee andere captains gekozen. “Bij Wie Ben Ik? gaat het om de lol, niet om het spelletje. Met Gerard Joling en Patty Brard is het ook hilarisch“, vertelt Tooske deze week in Mikro Gids. “Schaterlachen. Bij de eerste repetities vroegen ze al om zuurstof.

Aan de programmaformule van Wie Ben Ik? is nauwelijks gesleuteld, vertelt Tooske. “Het is bijna allemaal hetzelfde, tot het bekende liedje aan toe. Ik heb nog nooit een spelletje gedaan en heb altijd geroepen dat ik geen spelletje wil. Maar dit is anders.

Tooske keek op RTL 4 ook altijd met veel plezier naar de quiz. “Ik weet nog dat Ron en André hilarisch waren en er gebeurden altijd achterlijke dingen, zoals een fanfare die opeens de studio in kwam, echt over the top.

Ze weet Patty en Gerard goed in het gareel te houden. “Ik heb de hele zomer kunnen oefenen met het runnen van een gezin met drie kinderen. Geloof me, als ik dat kan, dan kan ik Gerard Joling en Patty Brard ook aan. Al had ik na die eerste repetitiedag toen ik naar huis reed wel het gevoel van: ‘hè, lekker rustig’. En ik moet er in de studio ook echt goed bij blijven, anders ontaardt het in chaos.

Al aan het begin van de eerste uitzending van ‘Wie Ben Ik?’ zet Gerard Joling gelijk de toon. Als Patty Brard haar ex-man en panellid Ron Brandsteder aankondigt, vertelt Patty: “Mijn andere panellid ken ik echt van top tot teen.” Gerard Joling roept daarop gierend: “Vooral van lid!

Wie Ben Ik, met een gastoptreden van Bonnie St. Claire, is zaterdag te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen