NOS-directeur: ‘Beduusd van hoog kijkcijfer Paralympics’

Gerard Dielessen, algemeen directeur van de NOS, had dinsdag in Peking een “onvergetelijke ervaring“. Toen hij in het paralympische dorp van Peking een mail kreeg met daarin het kijkcijfers van de eerste uitzending van NOS Paralympics, 427 duizend kijkers, was hij beduusd. “Ik heb aan de vooravond van de Paralympische Spelen gezegd dat we, op basis van eerdere ervaringen, op 200 duizend kijkers konden rekenen, met een maximum van 300 duizend. Dit is nog maar het begin.

Gerard Dielessen in De Volkskrant: “Als er grote medailles worden gewonnen, of als de Paralympics het gesprek van de dag worden, kan het nog flink stijgen.

Vier jaar geleden pakte de NOS de Paralympische Spelen op. “In 2004 hebben we het opgepakt en voor de Paralympics van Athene een co-productie met BNN gemaakt. Dat werd het programma Met Eén Been In De Finale.” Een deel van het publiek vond dat ‘het te veel een karikatuur’ was geworden. Daarom besloot de NOS het nu zelf te doen. “Voor 2008 wilden we eerst een sponsor zoeken. Maar op een gegeven moment heb ik gezegd: we gaan ’t doen, linksom of rechtsom.

Toch was de openingsceremonie van de Spelen zaterdag niet op de Nederlandse tv te zien. “Ik kan daar achteraf wel heel wijs over doen, maar wij hadden daarmee iets moeten doen. Het was een metafoor van de gehandicapte Chinees. Daar was een uur prima tv uit te halen.” Hij heeft nog wel wensen. “Een betere horizontale programmering. NOS Paralympics begint een keer om 5 voor 8, een keer om 6 over 7 en dan weer om 16 over 7. Dat is dodelijk voor zo’n programma.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen