SBS: ‘Opnieuw in de prijzen bij Emmy Awards’

Drie SBS-series zijn in de prijzen geval- len tijdens de uitreikingen van de Emmy Awards in Los Angeles zondagavond. Samantha Who? en Pushing Daisies van NET 5 mochten het gouden beeldje in ontvangst nemen, net als House van SBS 6. Dat laat een woordvoerster van de SBS Groep vandaag weten. Pushing Daisies is sinds kort te zien op NET 5. “Pushing Daisies, elke dinsdagavond op NET 5, won met de eerste aflevering van seizoen 1 de Emmy voor de beste regie van een comedyserie.”

De hoofdrolspeler in Pushing Daisies is taartenbakker Ned, maar hij helpt daarnaast een privédetective met het oplossen van moorden. Ned beschikt namelijk over een bijzondere gave: hij kan mensen die zijn overleden weer tot leven wekken.

De Emmy Award voor beste vrouwelijke bijrol in een comedy ging naar Jean Smart, die Regina Newly speelt in Samantha Who?. Deze serie, met Christina Applegate in de hoofdrol, start op dinsdag 14 oktober om 21.00 uur op NET 5. Samantha Who? draait om een Samantha Newly die na een ernstig ongeluk een tweede kans krijgt in het leven. Gaandeweg ontdekt ze dat ze voor haar ongeluk helemaal niet zo’n leuke vrouw was.

De Emmy Award in de categorie ‘beste regie van een dramaserie’ ging naar de succesvolle serie House, die SBS 6 elke dinsdag en donderdagavond uitzendt. Aflevering 85 van seizoen 5 sleepte de prestigieuze prijs in de wacht. House gaat over de cynische arts Gregory House, die erg op zichzelf is en het liefst alle contacten met patiënten vermijdt. Desondanks staat hij in hoog aanzien vanwege zijn feilloze instinct.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen