Patty Brard: ‘SBS 6 wilde mij afschepen met 2000 euro’

Het was bij de najaarspresentatie van SBS 6 deze zomer nog niet duidelijk of Patty Brard één van de teamcaptains in Wie Ben Ik? zou worden. Het tv-station en de presentatrice waren het oneens over de beloning. Patty zegt in het AD: “Ik protesteerde toen SBS mij 2000 euro per uitzending bood. Ik hoef niet zo’n topsalaris als Gerard, maar net zoveel verdienen als de gasten van Wie ben ik? ging me te ver“, zegt ze. “Er zijn niet veel mensen van onze leeftijd zolang aan het werk en succesvol.

Gerard Joling vindt ook dat Patty Brard een hoog honorarium verdient. “Luister: Patty, Gordon, ik; wij geven de showbizz hier een beetje leuke spontane glans. Wij zorgen tenminste voor kleur en doen dat al jaren. Natuurlijk is het ordinair, maar ook gezellig. Wij zijn niet chique te slaan.” Patty Brard: “Wij zijn het stinkende voorbeeld van niet achter de geraniums gaan zitten, maar doordouwen. Showbizz is een circus en niet alles is goud wat er blinkt. Wanneer ik ’s avonds aan die veter van mijn strakke korset trek, dondert het hele bouwpakket uit elkaar. Lig ik daar in mijn Zeeman-pyjama. Daar zou je geen piek voor geven. Je moet jezelf ook geen moment serieus nemen.

Gerard en Patty vormen een goed televisieduo. Zomaar twee BN’ers bij elkaar zetten, werkt volgens Gerard niet. “Chemie of gevoel voor humor kun je niet faken. Wij zijn echt. Dat voel je aan alles. Wat Bonnie St. Claire en Viola Holt deden, was imiteren. Ik vind het trouwens nog steeds verschrikkelijk hoe Viola Bonnie en haar drankprobleem heeft misbruikt. Daar had John de Mol moeten ingrijpen.” Patty: “Schande. Viola is niet oprecht en één bonk nep. Ik zag haar praten over hoe spiritueel ze wel niet is. Dacht je dat we daar intuinen? Ik zou zeggen tegen Viola: je bent te dik en je hebt geen werk. Mij is het ook gelukt, waarom zou het jou niet lukken. Blijf bij jezelf.

Met alle successen op tv voelt Gerard zich op de top van zijn carrière. “Ik zit 24 jaar in de showbizz en pas sinds een jaar nemen ze me serieus. Word ik bijvoorbeeld gevraagd door Knevel en Van den Brink. Knevel dacht dat ik veel te ordinair zou zijn voor dat programma. Uiteindelijk heb ik daar een taboe doorbroken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen