Eurovisie Songfestival krijgt jury terug

De finale van het Eurovisiesongfestival krijgt weer een jury. Vanaf volgend jaar wordt het winnende land gekozen door zowel de stemmen van een jury als de stemmen van de kijkers. Dat maakte de organisatie van het songfestival vandaag bekend. “Niets is meer democratisch dan de stemmen van de kijkers“, vertelt verantwoordelijke Svante Stockselius van de organisatie. “Maar een jury neemt de moeite meerdere keren naar een lied te luisteren voordat ze een oordeel velt tijdens het Songfestival.

Stockselius: “In Belgrado dit jaar zagen we een verschil tussen de stemmen van het publiek en die van een schaduwjury. We denken dat een combinatie de show interessanter maakt.

Met de instelling van een jury wil de organisatie voorkomen dat de uitslag te veel wordt beïnvloed door kijkers in buur- en bevriende landen die elkaar stemmen geven. De finale van het Songfestival in Moskou is op 16 mei 2009.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen