Debatten Obama en McCain live op Nederland 1

De Amerikaanse presidentskandidaten John McCain en Barack Obama gaan op 26 september, 7 en 15 oktober met elkaar in debat. De NOS heeft ervoor gekozen om de negentig minuten durende debatten allemaal uit te zenden. Deze staan vanwege het tijdsverschil om 02.50 uur ’s nachts op het programma van Nederland 1. “In de strijd om het Wit- te Huis spelen de verschillende debatten een belangrijke rol. Om die reden doet de NOS rechtstreeks verslag van de presidentiële debatten.

Op 2 oktober nemen ‘running mates’ Joseph Biden (Obama) en Sarah Palin (McCain) het tegen elkaar op. Ook dit debat is rechtstreeks te zien. Astrid Kersseboom presenteert de uitzendingen. Correspondent Eelco Bosch van Rosenthal licht vanuit Washington de debatten toe.

De thema’s voor het eerste debat zijn buitenlandse zaken en nationale veiligheid. Het tweede presidentiële debat is een town-hall meeting, waarin peilbureau Gallup zwevende kiezers uit Nashville uitnodigt om vragen te stellen aan de kandidaten. Ook kan er via het internet vragen gestuurd worden. Het derde debat gaat over binnenlandse zaken en economie. Dit is het enige debat waar de kandidaten de kans krijgen om zich 90 seconden in een slotwoord tot de kiezer te richten.

De presentatoren van de debatten zijn: Jim Lehrer (PBS, Mississippi), Gwen Ifill (PBS, St. Louis), Tom Brokaw (NBC, Nashville) en Bob Schieffer (CBS, Hempstead).

Overzicht van vier debatten van 02.50 uur tot 04.40 uur ’s nachts live op Nederland 1:

In de nacht van 26/27 sept.:      1e presidentiële debat vanuit Oxford, Mississippi
In de nacht van 2/3 okt.:           vice-presidentieel debat vanuit St. Louis, Missouri
In de nacht van 7/8 okt.:           2e presidentiële debat vanuit Nashville, Tennessee
In de nacht van 15/16 okt.:       3e presidentiële debat vanuit Hempstead, New York

De debatten worden direct na de uitzending, rond 04.45 uur, herhaald op Nederland 1.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen