Romantiek, mysterie en humor in Pushing Daisies

De nieuwe NET 5-serie Pushing Daisies brengt de unieke combinatie van humor, romantiek en mysterie op het scherm. Het televisiestation start vandaag met een dubbele aflevering. Dat laat NET 5 weten. De televisieserie Pushing Daisies draait om hoofdpersoon Ned. “Ned is taartenbakker van beroep, maar helpt daarnaast een privédetective met het oplossen van moorden. Ned beschikt namelijk over een bijzondere gave: hij kan mensen die zijn overleden, weer tot leven wekken.

Al vanaf het moment dat hij heel jong was, kon Ned mensen die waren gestorven, weer tot leven wekken door ze alleen maar aan te raken. Maar er zijn twee ingrijpende gevolgen verbonden aan die gave. Als hij de persoon die weer tot leven is gewekt, nogmaals aanraakt, dan sterft hij of zij alsnog en blijft deze voor eeuwig dood. En als Ned iemand in leven laat, zal er iemand anders in zijn omgeving sterven.

Ned gebruikt zijn gave in het dagelijks leven in zijn beroep als taartenbakker om bijvoorbeeld bedorven fruit weer vers te maken. Daarnaast helpt hij privédetective Emerson Cod met het oplossen van moordzaken. Ned brengt de slachtoffers even tot leven, zodat ze de naam van hun moordenaar kunnen noemen en laat ze vervolgens weer sterven. “Ze verdienen hiermee goed geld, maar dan wordt Neds jeugdliefde, Charlotte “Chuck” Charles, vermoord“, legt een woordvoerster van NET 5 uit.

Ned wekt Charlotte uit de dood en laat haar in leven. Chuck gaat vervolgens met Ned en Emerson samenwerken. Zij weet de twee mannen ervan te overtuigen om de gave van Ned niet alleen te gebruiken om geld te verdienen, maar om er ook goede daden mee te verrichten. Ze kan Ned alleen nooit meer aanraken…

Pushing Daisies wordt gemaakt door Bryan Fuller (Heroes), Brooke Kennedy (Numb3rs), Dan Jinks & Bruce Cohen (American Beauty) en Barry Sonnenfeld (Men in Black). “De serie is genomineerd voor maar liefst 12 Emmy Awards, waaronder voor beste regie, beste mannelijke hoofdrol (Lee Pace), beste vrouwelijke bijrol (Kristin Chenoweth) en beste script. Uitreiking is op 21 september in Los Angeles.”

Pushing Daisies begint vanavond 19 augustus met een dubbele aflevering van 20.30 tot 22.30 uur, daarna is de serie elke dinsdag om 21.30 uur te zien bij NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen