Beau van Erven Dorens: ‘Peter R. de Vries liegt’

Beau van Erven Dorens start vanavond een nieuw seizoen van de realityserie Het Zesde Zintuig. Hij gelooft erin dat de nabestaanden die in het programma hun verhaal vertellen, troost putten uit de RTL 4-serie. Het argument van Peter R. de Vries dat nabestaanden juist in de put raken omdat valse hoop zou worden gewekt, vindt Van Erven Dorens onzin. “Dat is een grove leuge van Peter R. de Vries. Ik heb nog nooit iemand in de put zien raken na mijn programma“, vertelt Beau van Erven Dorens.

Beau vertelt in Knevel & Van den Brink: “Mensen komen naar binnen, helemaal kapot van wat er is gebeurd. Dan wordt inderdaad die wond opengereten. Vaak zitten de paragnosten right on the money. Na afloop, als iedereen uitgehuild is, zijn die mensen – dat zweer ik je – dolblij dat ze die dag zijn ingegaan.

Peter suggereert dat die mensen met een enorme deceptie naar huis gaan. Geheel onterecht, vindt Beau. “Nee, je geeft hen weer aandacht. Die mensen krijgen vaak niet eens het politiedossier te lezen. Het is nu veel meer dan vorig jaar een soort nazorgdienst.

In de nieuwe serie Het Zesde Zintuig: Plaats Delict zullen paranormaal begaafden zich buigen over ernstige moordzaken. “Vorig jaar hadden we af en toe wat lollige zaken ertussen. Dit jaar hebben we alleen maar heel heftige moordzaken. We zijn met de paragnosten op zoek naar bewijzen of er iets is, wat hen gave kan aangeven. We willen graag aanwijzen dat er iets paranormaals bestaat. Het tweede is dat die nabestaanden heel blij zijn – daar steek ik mijn handen voor in het vuur – dat ze meer aandacht krijgen. Dat er misschien tips komen.”

Beau denkt niet dat er zaken opgelost gaan worden. “In het begin vroeg je mij of ik denk dat paragnosten een moord kunnen oplossen. Als dat duidelijk was, had ieder politiecorps over de hele wereld een paragnost in dienst. Het is wel zo dat Interpol en politiediensten paragnosten inhuren, maar het is absoluut niet iets dat ontzettend duidelijk is…”

Het Zesde Zintuig: Plaats Delict is om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen