1,1 miljoen kijkers voor Het Zesde Zintuig: Plaats Delict


De kijkcijfers van donderdag 28 augustus 2008 (SKO)

Het Zesde Zintuig: Plaats Delict (RTL4, 21:32) – De nieuwe serie Het Zesde Zintuig Plaats Delict maakte donderdag een zeer goede start op RTL 4. Er keken 1.137.000 kijkers (madl: 19.2%) naar het televisieprogramma met Beau van Erven Dorens. Daarmee was Het Zesde Zintuig vrijdag het derde best bekeken programma van de avond. Beau had weinig bedenktijd nodig toen RTL 4 hem vroeg voor de tv-serie. “Ik werd natuurlijk altijd geassocieerd met het lichtere entertainmentwerk.”

Beau in De Telegraaf: “De mooiste beloning is dat dit zo veel voldoening geeft. Een zaak die het publiek allang is vergeten maar een dagelijkse keiharde realiteit blijft voor de familie. Nu zie ik ze aan het einde van de dag opgelucht en blij vertrekken. Hun verhaal heeft aandacht gekregen, er waren mensen die meeleefden en probeerden te helpen. Het klinkt misschien klef, maar we proberen het programma met liefde en integriteit te maken. En ik geloof dat de betrokkenen dat voelen.

Mannen volgens Vrouwen (VPRO, Ned3, 20:33) – Wie of hoe is de ideale man volgens vrouwen? Die vraag stond vrijdagavond centraal in de uitzending Mannen volgens vrouwen, dat 338.000 kijkers (madl: 5.8%) trok naar Nederland 3. Eén van de bevindingen van de makers is dat jonge vrouwen vallen op mannen die alles wegscheren behalve het haar op hun hoofd. Tv-maakster Wentink zegt hierover: “Vooral jonge vrouwen hebben het echt als eis dat de man absoluut geen haar mag hebben en dan heb ik het niet over hoofdhaar. Ze vinden het veel properder als hij zijn genitaliën scheert. Terwijl je toch eerder zou denken dat dat haar daar staat net om de boel properder te houden.” Een andere conclusie is dat vrouwen voor geld en macht vallen, maar dat is niet nieuw. “Mannen met status en macht hebben een sterker gen en dat is goed voor het nageslacht.”

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Winston Gerschtanowitz presenteerde donderdag alweer zijn vierde uitzending als vaste presentator van RTL Boulevard. In de uitzending was er onder meer aandacht voor de Frogers, die het nieuwe programma ‘FF Geen Cent Te Makken’ opnemen voor RTL 4. Hierin verhuist de familie voor even naar een bijstandswijk. “We hebben Turkse buren. Die kwamen gisteren hapjes brengen, hartstikke leuk. Van iemand verderop kregen we maïskolven. En één vrouw kwam met een bak plantjes aan uit haar eigen tuin”, vertelt Natasja Froger. De Telegraaf merkt daarbij op: “Eten genoeg dus in de buurt. En dat terwijl de zanger en zijn vrouw met de actie juist aandacht vragen voor de Voedselbank.” RTL Boulevard werd donderdag door 692.000 kijkers (madl: 18.5%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen