Twee nieuwe presentatoren voor Netwerk

Foto: Hans HogervorstGhislaine Plag wordt per 1 september de nieuwe vaste presentatrice van NCRV’s Netwerk op vrijdag. Zij komt in de plaats van Frank du Mosch, die zich nog meer op radiowerk gaat storten. Bij EO’s Netwerk vindt ook verandering plaats: Margje Fikse komt in de plaats van André Zwartbol en zal wisselend met Tijs van den Brink de actualiteitenrubriek presenteren. Dat meldt De Telegraaf vandaag. “We willen met Netwerk nog dichter bij de belevingswereld van de kijker aansluiten.

Netwerk krijgt vanaf 1 september ook een nieuwe website. Hoofdredacteur Herman van Gelderen (NCRV): “De huidige site is behoorlijk achterhaald en heeft een oppepper nodig. Daarnaast mag de website wat gebruiksvriendelijker worden. We gaan binnenkort proefdraaien met het nieuwe ontwerp. Kijkers kunnen straks live via de website meekijken naar de uitzending en ook het archief wordt overzichtelijker gemaakt, aangevuld met extra informatie die we tijdtechnisch gezien niet in het reguliere programma konden gebruiken.

Ook zegt Van Gelderen dat met de Evangelische Omroep wordt gesproken over een algehele opfrisbeurt van de rubriek. “Het uitgangspunt blijft uiteraard dat verdiepende reportages de verhalen vertellen. We willen echter nog dichter bij de belevingswereld van de kijker aansluiten. Maar dat wordt op zijn vroegst in 2009 zichtbaar.

Netwerk heeft zich volgens de hoofdredacteur goed hersteld van de klap van twee jaar geleden. Toen ging de rubriek van Nederland 1 naar Nederland 2 en van 20.30 uur (direct na het Journaal) naar 19.30 uur en dat kostte honderdduizenden kijkers. Begin 2007 ging Netwerk weer terug naar 20.30 (op Nederland 2). “We staan tegenover de kijkcijferkanonnen van Nederland 1, maar desondanks zijn we de afgelopen maanden met een kleine 100.000 gestegen en zitten we nu gemiddeld op een half miljoen kijkers per avond.

Aart Zeeman neemt vanaf september de maandag en de woensdag voor zijn rekening. Margje Fikse presenteert de actualiteitenrubriek ombeurten met Tijs van den Brink op de dinsdag en donderdag. Ghislaine Plag komt vast op vrijdag.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen