257.000 kijkers voor Tante in Marokko


De kijkcijfers van woensdag 23 juli 2008 (SKO)

Tante in Marokko (RVU, Ned2, 21:28) – Tante in Marokko, volgens omroep RVU ‘de zomerhit van 2007’, keerde woensdagavond terug met een nieuwe reeks afleveringen op Nederland 2. Het programma over de jaarlijkse trektocht naar Marokko trok woensdag 257.000 kijkers (madl: 5.6%). Presentatrice Lamia Abbassi vertrok deze week naar Marokko en miste de eerste uitzending. “Ja, ik zal mijn eerste tv-optreden dus moeten missen, maar er zijn gelukkig ergere dingen.”

Tante in Marokko speelt zich af op een aantal plaatsen langs de autoroute Nederland-Marokko. In de serie staan de verhalen centraal van Marokkaanse Nederlanders die onderweg zijn naar Marokko. “Maxim Hartman en ik hebben van 26 juni tot 9 juli gefilmd op een drukke parkeerplaats in het Spaanse stadje Valdepenas, in de haven van Algeciras en op de ferry naar Tanger. Het grappige is dat veel mensen speciaal stopten omdat ze benieuwd waren of we er ook dit jaar weer zouden staan“, aldus Lamia in De Telegraaf.

EenVandaag (AVRO, Ned1, 18:19) – Zes ministers gaan deze zomer op zomerstage voor actualiteitenrubriek EénVandaag. Elke woensdag neemt een andere minister de microfoon over. Woensdag was het de beurt aan Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. EénVandaag-hoofdredacteur Jan Kriek bij GPD: “Hij is een ongelooflijke bikkel. Hij wilde zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk mensen spreken. Hij loopt steeds snel van de ene plek naar de andere. De cameramensen kunnen met hun spullen niet zo snel lopen, dus die raken steeds achterop. Uiteindelijk hebben ze hem toen een statief moeten geven om hem in zijn snelheid te beperken.” Plasterk maakte een ‘heel goede bijdrage’, oordeelt Kriek. Plasterk zelf was verbaasd over het vele werk. “We zijn een hele dag bezig geweest voor vijf minuten tv.” EénVandaag werd door 849.000 kijkers (madl: 29.6%) bekeken.

Tour de France (NOS, Ned1, 11:25) – Bijna 1600 pillen slikken de wielrenners van de Tour de France in drie weken tijd. Het gaat om legale supplementen zoals antioxidanten. De 75 pillen per dag vervangen het infuus waar renners voorheen na de rit op hun hotelkamer werden aangehangen. Maar dat is uit de gratie geraakt door de aanhoudende dopingschandalen. “Niks geheimzinnigs“, zegt de 42-jarige Spaanse teamarts Manuel Rodriguez van de QuickStep-ploeg in het AD. “De jongens druppelen de bus binnen, horen de wekker van hun doosje afgaan en weten dat ze pillen moeten pakken. Zo gaat dat de rest van de avond tot ze naar bed gaan. Met als gevolg dat er elke vijftig minuten een uitgebalanceerde dosis wordt geslikt.” Tour de France werd woensdagmiddag door 903.000 kijkers (madl: 61.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen