Maaike Jansen boos op SBS 6: ‘Slechte begeleiding’

http://www.mediacourant.nl/images/images/1027_Popstar.jpgZangeres Maaike Jansen en SBS heb- ben alle banden verbroken. Een slepend conflict over slechte begeleiding en niet nagekomen beloftes is de oorzaak. Dat meldt De Stentor vandaag. Maaike (18) won vorig jaar het programma So You Wannabe a Popstar, waarna ze zowel bij SBS als de Entertainment Group tekende. Henk Aa, de adviseur van Maaike Jansen, snapt niets van SBS. “Ik heb met stijgende verbazing gekeken hoe SBS met een talent als Maaike Jansen is omgegaan.

Henk Aa: “Er zijn bijna tien maanden voorbij na de finale en Maaike heeft via SBS precies dertien optredens gehad. Zij is ook nog eens heel slecht begeleid, schandalig. Ze heeft wel twintig keer voor niks promotie-optredens mogen doen. Daarom zeg ik: dom volk. Hebben ze een programma, de nieuwe popstar wordt gekozen. Allemaal heel mooi. De winnares blijkt niet alleen goed te kunnen zingen maar er ook nog eens heel goed uit te zien. Vervolgens laten ze je vallen als een baksteen. Want het gaat ze om de kijkcijfers en je gaat als deelnemer op je bek.

Nu de breuk een feit is zal Maaike volgens Aa een nieuwe weg moeten inslaan. “Maaike moet stoppen met covers zingen. Ze kan nummers schrijven, een bandje vormen, piano spelen, kwaliteit maken. Ze moet van het Popstar-imago af. Weg van reportages in Shownieuws. Maaike heeft genoeg talent om er alsnog te komen.

Eric Dekker, woordvoerder van SBS 6, vertelt: “Wij willen haar ontwikkeling juist niet in de weg staan. Juist omdat ze haar vleugels meer in het buitenland wil uitslaan, hebben we het contract beëindigd. Daar hebben wij het management namelijk niet voor. En wat het commentaar van de heer Aa betreft: dankzij programma’s als So You Wannabe a Popstar en Idols zijn er al heel wat talenten ontdekt.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen