Maaike Jansen boos op SBS 6: ‘Slechte begeleiding’

Geplaatst op zo 27 jul 2008 om 12:17

http://www.mediacourant.nl/images/images/1027_Popstar.jpgZangeres Maaike Jansen en SBS heb- ben alle banden verbroken. Een slepend conflict over slechte begeleiding en niet nagekomen beloftes is de oorzaak. Dat meldt De Stentor vandaag. Maaike (18) won vorig jaar het programma So You Wannabe a Popstar, waarna ze zowel bij SBS als de Entertainment Group tekende. Henk Aa, de adviseur van Maaike Jansen, snapt niets van SBS. “Ik heb met stijgende verbazing gekeken hoe SBS met een talent als Maaike Jansen is omgegaan.

Henk Aa: “Er zijn bijna tien maanden voorbij na de finale en Maaike heeft via SBS precies dertien optredens gehad. Zij is ook nog eens heel slecht begeleid, schandalig. Ze heeft wel twintig keer voor niks promotie-optredens mogen doen. Daarom zeg ik: dom volk. Hebben ze een programma, de nieuwe popstar wordt gekozen. Allemaal heel mooi. De winnares blijkt niet alleen goed te kunnen zingen maar er ook nog eens heel goed uit te zien. Vervolgens laten ze je vallen als een baksteen. Want het gaat ze om de kijkcijfers en je gaat als deelnemer op je bek.

Nu de breuk een feit is zal Maaike volgens Aa een nieuwe weg moeten inslaan. “Maaike moet stoppen met covers zingen. Ze kan nummers schrijven, een bandje vormen, piano spelen, kwaliteit maken. Ze moet van het Popstar-imago af. Weg van reportages in Shownieuws. Maaike heeft genoeg talent om er alsnog te komen.

Eric Dekker, woordvoerder van SBS 6, vertelt: “Wij willen haar ontwikkeling juist niet in de weg staan. Juist omdat ze haar vleugels meer in het buitenland wil uitslaan, hebben we het contract beëindigd. Daar hebben wij het management namelijk niet voor. En wat het commentaar van de heer Aa betreft: dankzij programma’s als So You Wannabe a Popstar en Idols zijn er al heel wat talenten ontdekt.
23 Reacties op “Maaike Jansen boos op SBS 6: ‘Slechte begeleiding’”


 1. Anoniem

  Uiteindelijk gaat het alleen maar om de kijkcijfers. En omdat te bereiken gaan de CO’s zogezegd over lijken.

 2. Anoniem

  Zo een multitalent is ze niet. Echte sterren hebben niet de begeiding van een zender nodig.

 3. Rem

  ik ben benieuw of dit ook bij shownieuws komt.. jammer dat rtl boulevard er nou niet is. anders kon rtl boulevard ff lekker sbs afzeiken.. net als wat shownieuws doet over rtl!

 4. Anoniem

  *begeleiding

 5. Anoniem

  Ze heeft maar één hit gehad en die was na 6 weken al verdwenen uit de top 100 (dat is erg snel). En dat was ook nog eens direct na de finale met veel media aandacht. Dus zo geweldig is ze blijkbaar niet. Van alle eerste singles van de winnaars van die talentenjachten van de laatste jaren heeft zij het denk ik het allerslechtste gedaan.

 6. Elm

  Haha inderdaad Rem

 7. Cyntia

  Wat zijn jullie negatieve en jij REM grote bek he?

 8. wouter

  bij sbs zijn de kijkcijfers nummer 1 en de rest doet er niet zo veel toe. Dus talenten van nederland, kies niet voor een talentenjacht op tv de kans dat je echt doorbreekt is te klein. Welke talenten zijn de laatste 10 jaar door gebroken alleen jim en jamai in de eerste idols

 9. Anoniem

  Reactie op Cyntia:
  Heb je het bericht wel gelezen? De negativiteit druipt er vanaf. En dat komt allemaal uit het kamp van die Maaike.

 10. Anoniem

  Reactie op wouter:
  Van al die talentjes heeft Sita het denk ik uiteindelijk qua hits nog het beste gedaan.

 11. Anoniem

  Als Idols of dergelijke programma’s nodig hebt, heb je gewoon geen talent. Ben je gewoon een sukkel die aarig an zingen

 12. Timo

  Reactie op Anoniem: Dat slaat helemaal nergens op. Je gaat mij niet vertellen dat je oa Kelly Clarkson, Will Young, Carrie Underwood, Anthony Callea, Guy Sebastian, Chris Daughtry en Fantasia Barrino gewoon aardig vindt kunnen zingen. Want dan heb je echt gewoon geen smaak.

  Heeft Maaike dan op die ene singel na helemaal geen nieuw materiaal gemaakt. Geen album, helemaal niks? Dat is wel heel erg slecht. Dan heeft het totaal geen zin om hieraan mee te doen. Dan kan je beter bij Idol of The X Factor meedoen, want daar is je 1ste album tenminste gegarandeerd. Want alleen maar covers zingen dat zijn er genoeg die dat kunnen al in NL.

 13. Wouter

  Dat slaat helemaal nergens op. Je gaat mij niet vertellen dat je oa Kelly Clarkson gewoon aardig vindt kunnen zingen.

  Euh :) Kelly Clarskon kan niet zo heel goed zingen hoor. Ik snap pook niet waarom ze door is gekomen.

  daarbij :) qua hits heeft denk ik maaike het meest gescoord, alleen gaat het hier om de maaike die in de tweede idols er als eerste uitgaat, en heeft ze het in een bandje gedaan genaamd kus. Maar het telt mee toch? 10 top 40 hits..
  terwijl jim maar 9 heeft :)

  daarbij denk ik dat je het beste uit idols 1 kon komen :d want de eerste drie komen nog regelmatig in het nieuws. van de laatste 3 idols geen 1 :)

 14. Anoniem

  Reactie op Timo:
  Vind je het erg om ieder z’n eigen smaak te laten. Zelf vind ik al die artiesten uit die talentenjachten troep.

 15. Anoniem

  Reactie op Wouter:
  Sita heeft het veel beter gedaan (solo, of in groepsverband), o.a. 4 nummer 1 hits, 2 x nummer 2, 2 succesvolle albums.

 16. Potje Pindakaas

  Lekker je contract bij de entertainment group laten lopen, dat is slim.
  die hebben alleen maar intresse in mensen die al aan de top staan, arrogante mensen daaro…Maar goed als je nu nog hoge verwachtingen hebt als je mee doet aan zo’n talenten show, dan ben je ook nogal naief.

  en daarnaast @Anoniem: “Carrie Underwood, Anthony Callea, Guy Sebastian, Chris Daughtry en Fantasia Barrino” Wie??

 17. Whahaha

  PARDON!? ” dankzij programma’s als So You Wannabe a Popstar en Idols zijn er al heel wat talenten ontdekt.” Nouja nu wordt ie mooi! Popstar kiest 1 iemand uit die zonder gevoel zingt… vind ik niet moeders mooiste is maargoed.. en Idols haalt mensen als Jamai, Jim, Ellen, Ron enz. die allemaal echt iets hebben bereikt en ineens is het ook dankzij Popstar dat er talent is ontdekt? kom nou…

  Die must moet wel zeggen dat ze zo goed is maar zonder het programma had ze het niet gered… iedereen is in je geintresseerd omdat je geld kan opleveren als ze echt goed was had je aan een bandje genoeg gehad… stuur het op naar een studio en je krijgt een CD maar zo goed ben je dus niet… een huis,tuin en keukenzangeresje…

 18. Maaikefansite.com

  Nu Maaike niet meer bij sbs zit is het niet de bedoeling dat ze stil blijft zitten, ze gaat gewoon door met zingen maken, optreden ect.
  En Maaike is zeker geen troep!

  Maaike is gewoon helemaal top!
  http://www.maaikefansite.com

 19. Maaikefansite.com

  Reactie op Maaikefansite.com:

  ze gaat gewoon door met zingen, optreden, muzien maken ect.

  dat moest het zijn.

 20. Anoniem

  Reactie op Maaikefansite.com:
  Als ze verstandig is dan doet ze ook nog iets van een opleiding.

 21. anoniem

  het meisje heeft talent, alleen de mensen direct om haar heen scheppen de verkeerde verwachtingen, ik snap SBS wel zij willen hun vingers niet branden aan een dergelijk slangennest, en bovendien komen ze alweer met een nieuwe show.

 22. Petertje

  Een talentenjacht winner is stap 1, maar een carriere opbouwen is andere koek.

 23. Dymphy

  Het heeft er vooral veel mee te maken hoe groot je je eigen ego op kan blazen ( of beter, of je manager dat kan ). In oude religies ben je pas een echte kei als je je ego volledig af kan leggen, maar dat is weer heel andere koek. Grappig is het wel, die tegenstellingen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.