Eerbetoon Bart de Graaff met BNN-film Bikkel

Ter ere van het 10-jarig bestaan van Bart’s News Network, eert BNN oprichter Bart de Graaf met het filmportret Bikkel. De documentaire over het turbulente leven van BNN-presentator en oprichter Bart de Graaff is geregisseerd door Leo de Boer en geproduceerd door Pieter van Huystee Film. Vanaf 4 september brengt Cinema Delicatessen Bikkel in de Nederlandse bioscoop. De film gaat 1 september in Tuschinski in première en zal in een later stadium op televisie worden uitgezonden.

Bart de Graaff overleed op 25 mei 2002 op 35-jarige leeftijd. “In dat korte leven wist hij heel veel voor elkaar te boksen maar haalde hij bij sommigen ook het bloed onder de nagels vandaan“, zegt een woordvoerster van BNN. “Wat in 1996 als een grap leek te beginnen in het Veronica-programma Bart’s News Network, bleek al snel keiharde realiteit: Bart begon zijn eigen omroep BNN en met een ongekende nationale ledenwerfcampagne brak hij met 60.000 leden voor het eerst in 23 jaar het publieke bestel open.”

In Bikkel richt Bart zich rechtstreeks tot de kijker. In een speciale audiotrack samengesteld uit alle interviews die hij ooit gaf, vertelt Bart over zijn leven. “Hoe zijn chronische nierziekte hem iedere keer weer in het ziekenhuis deed belanden en een normale carrière in de zaak van zijn vader onmogelijk maakte. Maar ook hoe hij die tegenslagen wist te overwinnen met zijn humor en ongekende doorzettingsvermogen. Daarnaast komen de mensen aan het woord die met en voor Bart leefden: zijn moeder Marjan, z’n zus Mirjam maar ook z’n grote liefde Valerie. Zij hadden vaak méér zorgen om Bart dan Bart zelf en worstelen nog steeds met het gemis van deze bikkel.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen