Wendy van Dijk en Martijn Krabbé in 2009 met X Factor

Talentenjacht X Factor keert begin 2009 terug op RTL 4. Wendy van Dijk zal in het nieuwe seizoen bijgestaan worden door haar Idols-collega Martijn Krabbé. Dat meldt RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard vandaag in De Telegraaf. Erland Galjaard heeft vertrouwen in de nieuwe serie van X Factor, dat voortaan niet meer over twee avonden zal worden uitgesmeerd. Erland: “Wendy en Martijn zijn natuurlijk heel naturel als presenta- toren en hebben zich nadrukkelijk bewezen in Idols.

Overwogen wordt om afzonderlijke categorieën voor vrouwen, mannen en groepen te maken. Galjaard: “Je ziet dat er bijvoorbeeld hele muzikale families zijn. Dat lijkt ons dan ook een echte verbreding van het programma.”

Door het uitzenden van X Factor in het voorjaar van 2009 verschuift het vijfde seizoen van Idols naar het najaar van 2009 of begin 2010. In het nieuwe seizoen van X Factor zullen de juryleden nog prominenter in actie zullen komen als coach, begeleider en zangdocent voor hun eigen favoriete talenten.

Volgens Erland Galjaard wordt X Factor niet meer uitgesmeerd over twee dagen, maar wordt het programma inclusief de uitslag gebundeld in een anderhalf uur lange show op zaterdagavond. De liveshows zullen zoals vertrouwd worden voorafgegaan door de audities.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen